Svetovno prvenstvo v Flandriji

Slovencem pošla sapa, zlato v roke Francoza

S.R.
26. 9. 2021, 16.53
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 17.01
Deli članek:

Najboljši kolesarji na svetu so se danes pomerili na svetovnem prvenstvu v Belgiji, kjer je na koncu dobrih 268 kilometrov dolge trase slavil Francoz Julian Alaphilippe.

Profimedia
Svetovno prvenstvo v Flandriji.

Slovenija je v Belgijo odrinila z vsemi najmočnejšimi orožji. V boj za najvišja mesta so se podali Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak in David Per, a so bila ta za naše danes nedosegljiva. Pogačar in Roglič sta ostala v glavnini, z ubežniki je uspelo tempo dlje časa obdržati le Mohoriču, ki pa je kljub jekleni volji dobrih 20 kilometrov pred ciljem omagal in začel zaostajati.

Favorit dirke je bil sicer domačin Wout Van Aert, ki je na svetovno prvenstvo v Flandriji prispel v sijajni formi. Dolga, 268,3 kilometra dolga trasa s kratkimi in strmimi vzponi ter odseki z granitnimi kockami mu je bila pisana na kožo, a na koncu ni uspel razveseliti domače publike. Zadovoljiti se je moral z 11. mestom. Novi stari svetovni prvak je postal Francoz Julian Alaphilippe.

Drugo mesto si je prikolesaril Nizozemec Dylan Van Baarle, bronast pa je bil Danec Michael Valgren. Mohorič, danes najboljši Slovenec, je bil s štirimi minutami zaostanka 14. Preostali Slovenci danes niso bili konkurenčni. 18. mesto je osvojil Polanc, Mezgec je bil 30., Pogačar 37., Roglič pa 48. Tratnik, Per in Novak so odstopili.