Srbske enote ob meji s Kosovom je danes zjutraj obiskal obrambni minister Nebojša Stefanović. Beograd je namreč Prištino obtožil izzivanja, ker je na obmejno območje namestila posebne policijske enote. Te so na severu Kosova v bližini dveh mejnih prehodov s Srbijo prisotne od ponedeljka. Več sto Srbov medtem z vozili blokira dostop do mejnih prehodov.

"Po provokacijah posebnih enot, ki so že en teden na severu Kosova, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklenil dvigniti stopnjo pripravljenosti dela enot srbske vojske in policije," je danes sporočilo srbsko obrambno ministrstvo. Srbska lovska letala so danes, podobno kot v soboto, znova preletavala območje.

Ministra Stefanovića je med obiskom območja danes spremljal poveljnik vojske, general Milan Mojsilović, zraven pa je bil tudi ruski veleposlanik v Beogradu.

Nad dogajanjem so zaskrbljeni tudi v Albaniji. Albansko ministrstvo za zunanje zadeve je Srbijo danes pozvalo, naj "oborožene sile umakne" z mejnega območja in tako prispeva k umiritvi razmer.