NEPRIČAKOVAN OBISK

FOTO: Hrvaški policisti na jahti razvpitega slovenskega milijonarja

Samo Strel
31. 7. 2021, 07.00
Posodobljeno: 31. 7. 2021, 08.06
Deli članek:

Slovenskega kriptomilijonarja Damiana Merlaka so v sredo med uživanjem na njegovi jahti zmotili hrvaški policisti. Obisk je trajal celo uro.

Instagram
Obisk policije je trajal približno pol ure.

Slovenski kriptomilijonar, katerega premoženje je po nekaterih ocenah vredno več kot 120 milijonov evrov, je znan po svojem razkošnem življenjskem stilu. Vsako poletje v javnost pricurljajo fotografije z razuzdanih zabav na luksuzni jahti, za najem katere naj bi po nekaterih informacijah plačeval kar 25.000 evrov na dan. Na križarjenje po Jadranu vabi znana in manj znana prelestna dekleta, posnetki zabav, ki pricurljajo v javnost preko družbenih omrežij, pa burijo domišljijo navadnih smrtnikov. Kot smo mediji že poročali, se mu je lani na plovbi od zaliva do zaliva pridružila Špela Grošelj, še pred nekaj dnevi so se na palubi njegovega prestižnega plovila skupaj s še nekaj dekleti pomanjkljivo oblečene sončile tekmovalke resničnostnega šova Sanjski moški, Mary Ševo, Tjaša Kramarič in Lara Mlaker.

Instagram
Hrvaški policisti so jahto prestregli v okolici Paklenih otokov.

Obisk policije

Številčna družba je uživala med plutjem med otoki, opazili so jih na različnih delih Jadrana, med drugim tudi na Kornatih, potovali pa naj bi vse do Brača. Tekmovalke šova Sanjski moški so pred nekaj dnevi že zapustile jahto, milijonar pa je, kot smo bili obveščeni, zaplul proti otoku Hvar. Družba Slovencev je Merlaka in njegovo jahto opazila v okolici Paklenih otokov, ravno ko je bil deležen obiska hrvaške policije. Kot so povedale priče, so se policisti, katerih plovilo je bilo ob Merlakovi jahti videti precej nebogljeno, na jahti zadržali okoli uro. Po pričanju očividcev naj bi bil Damian Merlak v komunikaciji z njimi sproščen in brez skrbi.

Brez odgovora

Po dobri uri naj bi policisti plovilo zapustili, družba pa naj bi nadaljevala brezskrbno zabavo. Mladega bogataša smo povprašali, zaradi česa je bil deležen pozornosti hrvaških organov pregona, a nam do konca redakcije odgovora ni uspelo pridobiti.