S terena je bilo včeraj in danes že slišati negodovanje glede (ne)delovanja najnovejše aplikacije, ki naj bi organizatorjem prireditev in gostincem omogočala preverjanje pogojev PCT. Spomnimo, pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so jo predstavili v petek, ko so hkrati pojasnili, da je zaenkrat na voljo le za operacijski sistem Android in ne tudi za iOS. 

Že od petka morajo izpolnjevanje teh pogojev ob vstopu na prireditev oziroma shod preverjati organizatorji kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Od ponedeljka bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

A ni minil en dan, že so se okoli aplikacije, ki je dostopna prek spletne strani eZdravje, začele težave. Že v petek so namreč sporočili, da aplikacija zaradi nadgradnje ni dosegljiva. Kot so pojasnili danes, je aplikacija še vedno v postopku nadgradnje. Dodali so, da morajo izvajalci storitev do trenutka, ko bo dostop do nje znova omogočen, izpolnjevanje pogojev PCTpreverjati na podlagi dokazil, ki jih obiskovalci oziroma gosti predložijo v tiskani ali elektronski obliki.