poziv

NIJZ šolarjem in dijakom na počitnicah v tujini: Vrnite se vsaj 14 dni pred začetkom pouka

A.S.
21. 7. 2021, 14.41
Posodobljeno: 21. 7. 2021, 14.41
Deli članek:

Svetujejo jim, da v tem času opazujejo svoje zdravstveno stanje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Smo sredi poletnih počitnic, ki jih mnogi šolarji in dijaki preživljajo izven meja Slovenije. Nekateri počitnikujejo na bolj mirnih morskih lokacijah, spet drugi so obiskali kraje z več zabave in vrveža.  

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so zato na šolarje in dijake, ki trenutno dopustujejo ali se udeležujejo množičnih prireditev v tujini, naslovili poziv, "da se vrnejo vsaj 14 dni pred pričetkom pouka in v danem času upoštevajo higienska priporočila ter opazujejo svoje zdravstveno stanje".

S plaže Zrće sporočili, da bodo zaostrili protikoronske ukrepe

Število pozitivnih primerov na testiranjih na koronavirus se tako kot v Sloveniji viša tudi na Hrvaškem, kjer so zaskrbljeni predvsem zaradi poteka turistične sezone. Medtem so s plaže Zrće, ki je priljubljena tudi med mladimi Slovenci, sporočili, da bodo kmalu zaostrili protikoronske ukrepe. Vstop na poletne klubske zabave naj bi dovolili samo tistim, ki so zaključili cepljenje proti covidu-19. Zavrnili so ocene, da bo to pomenilo diskriminacijo. Menijo, da je njihova odločitev profesionalna in odgovorna, ker je ključna epidemiološka varnost zaposlenih in obiskovalcev, poroča Večernji list. Zaenkrat je na zabave na plaži Zrće možno vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, za ostale goste pa v svojem testnem centru opravljajo hitra antigenska testiranja, je povzela Slovenska tiskovna agencija (STA).