Začasno zadržanje vladne odredbe

Direktor STA "z velikim zadovoljstvom" pozdravil odločitev sodišča

G.G.
21. 7. 2021, 13.40
Posodobljeno: 21. 7. 2021, 13.42
Deli članek:

Nov moment v dolgotrajnem sporu med STA in Uradom vlade za komuniciranje (Ukom). Upravno sodišče je začasno zadržalo izvrševanje vladne uredbe o opravljanju javne službe STA.

STA
Bojan Veselinovič je od zadnjih dogodkih že obvestil Evropsko komisijo in mednarodno javnost.

Na odločitev Upravne sodišča se je prvi odzval direktor STA Bojan Veselinovič. "Z velikim zadovoljstvom pozdravljamo odločitev Upravnega sodišča, sprejete na pobudo STA. Zadržanje vladne uredbe o STA pomeni, da smo dobili še eno potrditev sodne veje oblasti, da bi morala vlada že zdavnaj financirati našo dejavnost, saj ji to obveznost nalaga sedmi protikoronski zakon," je zapisal zadovoljni Veselinovič in dodal, da mora vlada letos zagotoviti financiranje STA v skladu s sprejetim poslovnim načrtom, "ne glede na to, ali je sklenjena pogodba."

"STA se je o njeni vsebini kljub temu pogajala, a ne s figo v žepu kot Ukom, ki je besedilo pogodbe pripravil, ne da bi upošteval eno samo našo ključno pripombo. Poslana nam je bila včeraj popoldne z ultimativnim pripisom, naj jo podpišemo do danes, kar meri na to, da je bila tožena stran z odločitvijo sodišča morda seznanjena že včeraj. Ker je predlagana pogodba temeljila na Uredbi, ki je zdaj zadržana, bomo v uradnem odgovoru od Ukoma danes zahtevali, naj nemudoma zagotovi financiranje v skladu z zakonom," je sporočil Veselinovič, ki zaključuje: "STA ob tem ne zavrača pogovorov o novi vsebini pogodbe, ki pa mora spoštovati celotni pravni okvir, ki ureja delovanje STA. Glede na zavlačevalne manevre Ukoma bomo še pred nadaljevanjem novih pogajanj zahtevali tudi takojšnje izplačilo obljubljenega predujma, in to brez vsakršnih pogojevanj, kajti gre za naš obSTAnek."