Z vozilom v dvojico

Poskus uboja v Mariboru: obležali sta dve žrtvi, storilca sta tudi dva

S.R.
21. 7. 2021, 13.51
Posodobljeno: 21. 7. 2021, 14.11
Deli članek:

Vzplamtel je spor, končalo se je z grozo. Obe žrtvi sta pristali v bolnišnici.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so se v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah odpravili na kraj prometne nesreče, v kateri sta se huje poškodovali dve osebi. Tam so nato ugotovili, da ima nesreča v resnici zločinsko ozadje. Pojavili so se namreč sumi storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja, so danes pojasnili pri PU Maribor. Kriminalisti kaznivih dejanj sumijo dve osebi.

Ugotovili so namreč, da je med eno od žrtev in osumljencema vplamtel spor, in sicer zaradi poškodovanja žrtvinega parkiranega vozila. Eden od storilcev je nato na prigovarjanje drugega s svojim avtomobilom namenoma zapeljal v žrtev, poleg katere je stala še ena oseba. Vozilu se nista uspeli umakniti, v trčenju pa sta se obe žrtvi huje poškodovali. Reševalci so obe prepeljali v bolnišnico, njuni življenji pa nista ogroženi.

Storilca sta po dejanju s kraja pobegnila, a so ju policisti in kriminalisti izsledili. Po postopku so ju s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je najprej odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa je oba poslal v pripor.

Kaznivo dejanje uboja se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let. V kolikor gre za poskus uboja, se lahko v skladu s kazenskim zakonikom storilec kaznuje v mejah kazni, lahko pa tudi »mileje.« Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnost, ko storilec z dejanjem povzroči hudo poškodbo oseb, pa je predvidena kazen zapora do deset let.

Na območju PU Maribor so letos do tega dejanja obravnavali 1 umor, 1 poskus umora in 1 poskus uboja.

PU Maribor
Statistika v preteklih letih.