Požrtvovalno

Koprski policisti pomagali pri porodu migrantke

L.K./STA
28. 12. 2020, 15.35
Posodobljeno: 28. 12. 2020, 15.37
Deli članek:

Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so v petek malo pred 6. uro zjutraj pri Črnotičah, vasici v koprskem zaledju nad Kraškim robom, obravnavali šest državljanov Afganistana. Eni od žensk v skupini se je pričel porod, na kraj pa so prišli tudi reševalci, ki so žensko odpeljali v izolsko bolnišnico, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Gre za drugi takšen primer na območju Policijske uprave Koper v le nekaj dneh. V nedeljo, 20. decembra, so policisti v gozdu pri Rakitovcu izsledili skupino desetih migrantov iz Irana oziroma Afganistana. Med njimi je bila tudi ženska, ki je pravkar rodila in so jo nato skupaj z dojenčkom odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.
Prav tako v petek je policija nekaj po 12. uri pri Prešnici obravnavala osem državljanov Turčije, ki so povedali, da čakajo prevoz. Policisti so ustavili osebni avtomobil francoskih registracij, v katerem sta bila prav tako turška državljana. Obema so odvzeli prostost in zanju podali kazensko ovadbo, v soboto pa so zanju odredili pripor.

V soboto zjutraj so pri Podgorju obravnavali še osem državljanov Irana, zvečer pa v Račicah devet državljanov Afganistana. Italijanski varnostni organi pa so slovenskim vrnili dva državljana Egipta, so še sporočili s policije.