Ukrep

Z novim letom tujci v Indonezijo nimajo več vstopa

L.K./STA
28. 12. 2020, 15.07
Posodobljeno: 28. 12. 2020, 15.11
Deli članek:

Indonezija bo 1. januarja zaprla svoje meje in prepovedala vstop vsem tujcem, da bi tako preprečila vnos novega seva novega koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji in naj bi bil precej bolj kužen.

Profimedia
Prepoved vstopa tujcem bo veljala najmanj do 14. januarja.

Prepoved vstopa tujcem bo veljala najmanj do 14. januarja, je danes sporočil indonezijski zunanji minister Retno Marsudi.

V državo se bodo lahko vrnili le indonezijski državljani, za tuje državljane pa bo veljala izjema le za visoke državne uradnike na ravni najmanj vladnega ministra, je še povedal minister Marsudi.

Zaenkrat do novega leta še velja, da tuji državljani lahko vstopijo v Indonezijo, pri tem pa morajo ob vstopu opraviti PCR test na okužbo z novim koronavirusom. Če je test negativen, gredo za pet dni v obvezno karanteno, nato morajo opraviti še eno testiranje. Šele če je negativno tudi to, lahko prosto nadaljujejo svojo pot, je pojasnil minister. Enak postopek velja tudi za državljane Indonezije.

Do napovedi zaprtja meja te azijske države z več kot 260 milijoni prebivalcev prihaja po objavi podatkov, da so v zadnjem dnevu zabeležili 5854 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupno se je število okužb od začetka pandemije povzpelo na 719.219. Doslej so zabeležili 21.452 smrtnih primerov zaradi covida-19, od tega samo v zadnjem dnevu 215.