Povratnik

28-letnik z ženo in tremi otroci "zbral" za več kot 3000 evrov globe

L.K.
28. 12. 2020, 15.25
Posodobljeno: 28. 12. 2020, 15.29
Deli članek:

35 kilometrov so mu za petami bili policisti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti iz Radelj ob Dravi so v soboto popoldne na regionalni cesti Sv. Vid – Vuhred ustavljali voznika osebnega vozila, ki pa ni imel posluha za njihova prizadevanja. Z vožnjo je nadaljeval v smeri Ribnice na Pohorju, Podvelke, kjer je zavil proti Lehnu na Pohorju, od tam pa nadaljeval v smeri Lovrenca na Pohorju in nato v smeri Ruš, kjer je končno ustavil.

S policistoma za hrbtom je torej prevozil približno 35 kilometrov, čeprav sta ga večkrat ustavljala. Med vožnjo ni upošteval talnih označb, uporabljal je oba pasova ter storil več drugih cestno-prometnih prekrškov. Izogniti se mu je uspelo tudi tako imenovanemu stingerju.

28-letnik iz Maribora je neregistrirani avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja; avtomobil ni bil zavarovan, niti ni bil zanj opravljen tehnični pregled. Nameščene registrske tablice so bile ukradene.

Moški je v avtomobilu prevažal partnerko in njune tri otroke.

Policisti so zoper kršitelja na Okrajno sodišče Slovenj Gradec podali enotni obdolžilni predlog ter predlagali odvzem vozila. Kršitelju so v tem letu sicer zasegli že dva motorni vozili.

Predpisane globe za prekrške, ki jih je storil znašajo 3.280 €. Zaradi neupravičenega prehajanja občin so vozniku in njegovi partnerki izrekli še globi v višini 400 evrov po Zakonu o nalezljivih boleznih.