Janša proti Janši

Inšpektorja izrekla kazen in zaprla smučišče na Krvavcu

C.E.
25. 12. 2020, 18.24
Posodobljeno: 25. 12. 2020, 19.57
Deli članek:

Smučišče na Krvavcu je kljub vladni prepovedi obratovalo. Tja sta se danes odpravila inšpektorja.

Arhiv Ekipe
Snega je dovolj, vreme v prihodnjih dneh bo idealno za smuko...smučišče pa bo zaprto. (fotografija je arhivska)

Odlok je jasen. Do konca leta je prepovedano obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Inšpektorja zato nista imela težka dela, ko sta sledila »črki zakona«, razmišljati o smiselnosti odloka ni njuna naloga. Televizija Slovenija je poročala, da sta inšpektorja zdravstvenega inšpektorata upravljalcu smučišča naložila plačilo globe v višini 4400 evrov, obenem pa sta odredila prepoved obratovanja smučišča.

Včeraj je direktor in lastnik smučišča Janez Janša (ima pač enako ime kot premier) povedal, da se mu vladni odlok ni zdi smiseln, zato ne nameravajo zapreti smučišča. »Če nas bodo kaznovali za to, naj nas kaznujejo, plačali bomo kazen. Vendar zdravja ne bomo zapirali.« Na Krvavcu so tako danes še naprej obratovale kabinska žičnica, štirisedežnica Tiha dolina, otroški trak Gospinca in vlečnica (krožnički) Luža. Danes je Janša dejal, da tudi v naslednjih dneh ne bodo nikomur prepovedali prihoda na Krvavec, kjer bodo potekale tekme, kar je tudi po vladnem odloku dovoljeno. 

Vlada je v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Od 1. januarja bo obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno v skladu s priporočili NIJZ in pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje. Smuka bo tako dovoljena le otrokom do 12 leta starosti v spremstvu staršev ter tistim, ki bodo predložili negativni test na koronavirus, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur.