Frizerski in masažni saloni, ...

Ukrep je podaljšan, gospodarstvo pričakuje "regionalno odpiranje" v kratkem

C.E./STA
13. 12. 2020, 08.08
Posodobljeno: 13. 12. 2020, 11.12
Deli članek:

Kako so predstavniki gospodarstva sprejeli sobotne odločitve vlade?

Reuters
Fotografija je simbolična

Iz gospodarstva je bilo v zadnjih dneh slišati vse glasnejše pozive, da je odprtje nekaterih dejavnosti ob upoštevanju zaščitnih ukrepov nujno, da se prepreči še večja gospodarska škoda. O nadaljnjih ukrepih so predstavniki vlade in gospodarskih združenj razpravljali tudi na sobotnem delovnem posvetu, ki se je zavlekel v noč.

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh je dejal, da je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva, zato pričakujejo, da bo v kratkem začela nekatere ukrepe postopno sproščati. "Govorili smo predvsem o regionalnem odpiranju frizerskih in masažnih salonov, cvetličarn ter trgovin s tekstilom," je omenil in dodal je, da so ob tem jasno izrazili zavezanost spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je za STA ocenil, da je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva in bo v prihodnjih dneh začela nekatere ukrepe postopno sproščati.

Vlada je sicer na sobotni dopisni seji za sedem dni podaljšala ukrepe iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Toda napovedala je, da bodo v ožjem formatu razpravo nadaljevali že danes in celovito ocenili razmere.