Nekateri ukrepi podaljšani

Vlada bo še razpravljala, trgovine in storitvene dejavnosti pa bodo še en teden zaprte

C.E.
12. 12. 2020, 23.03
Posodobljeno: 12. 12. 2020, 23.28
Deli članek:

Po dolgotrajnih pogovorih z direktorji bolnišnic in predstavniki gospodarstva je vlada odločila, razprava pa se nadaljuje v nedeljo.

Vlada Republike Slovenije
Posvet na Brdu je trajal do poznih večernih ur.

Vlada je na današnji dopisni seji za sedem dni podaljšala ukrepe iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Nov odlok, ki jih podaljšuje, bo veljal od nedelje. Skratka, zaenkrat se nič ne spremeni. Še vedno veljajo iste izjeme. Odprte so lahko trgovine z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, ...

"Posvet vlade z gospodarstveniki na Brdu še kar poteka. Zato je vlada ukrep MGRT med tem na dopisni seji morala podaljšati, je pa za jutri zvečer že sklicana seja vlade v COVID formatu, da bi o teh ukrepih lahko razpravljala, jih celovito ocenila in odločila kako naprej," na Twitterju zapisal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Skupina zdravstvenih strokovnjakov se je glede na nespremenjeno slabe epidemiološke razmere nagibala k ohranitvi ukrepov. Premier Janez Janša je včeraj že namignil, da zaprtje industrije ne pride v poštev. Na drugi strani je gospodarstvo, ki zahteva odprtje nekaterih dejavnosti. Tistih dejavnosti, ki lahko zagotovijo varno delo. Kot kaže, bodo razočarani.

Popoldne se je po informacijah Televizije Slovenija omenjalo, da bi lahko prišlo do sprostitve omejevalnih ukrepov za nekatere storitve, a le v regijah, kjer so epidemiološke razmere ugodnejše.