"Razmere so težke"

Janez Janša: "Nekaj tednov izpada šole lahko v skrajnem primeru nadomestimo z nekaj tedni podaljšanja v poletje"

A.S./STA
12. 11. 2020, 22.06
Posodobljeno: 13. 11. 2020, 07.11
Deli članek:

Potem ko sta minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za notranje zadeve Aleš Hojs predstavila nove ukrepe, ki bodo veljali naslednjih 14 dni, se je na twitterju oglasil tudi premier Janez Janša.

STA
Predsednik vlade RS Janez Janša

Razmere so težke in zgolj z razumom in solidarnostjo lahko zmoremo, je po novih ukrepih zaradi epidemije tvitnil premier Janez Janša. "Nekaj tednov izpada šole lahko v skrajnem primeru nadomestimo z nekaj tedni podaljšanja v poletje. Tedna izpada zdravstva in posledic ni mogoče nikoli popraviti. Niti posledic izpada v kritični industriji," dodaja.

Spomnimo:

Vlada je na včerajšnji seji podaljšala večino dosedanjih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve.

Doslej je bilo dovoljeno zbiranje do šest oseb, a to s petkom ne bo več mogoče, razen če bodo zbrani člani družine oz. člani skupnega gospodinjstva. S ponedeljkom se zaustavlja javni potniški promet (v kar ni vštet letalski promet) in znova zapirajo nenujne trgovine. Prav tako od ponedeljka lastništvo nepremičnine ali plovila ne bo več med izjemami za prehajanje meje brez karantene. Šolanje bo v prihodnjih 14 dneh še vedno potekalo na daljavo, vrtci pa bodo delovali le za nujne primere.

Ukrepi so predvideni za naslednjih 14 dni, potem pa bi lahko sledilo nadzorovano sproščanje, je včeraj povedal minister za zdravje Tomaž Gantar. O vseh omejitvah glede zbiranja in gibanja mora sicer vlada v skladu z ustavno odločbo odločati vsakih sedem dni.