Zanimivosti

Preverite najsodobnejše načine odklepanja vhodnih vrat Pirnar

Oglasno sporočilo
13. 11. 2020, 06.00
Posodobljeno: 13. 11. 2020, 10.23
Deli članek:

Varne biometrične ključavnice so potrošnikom na voljo že vrsto let in se nanašajo na fiziološke identifikatorje ali človeške lastnosti, ki se uporabljajo, kot sistem nadzora dostopa.

Podjetje Pirnar
tehnološko napredna vrata Theatrica

Preverite najsodobnejše načine odklepanja vhodnih vrat

Mehanske ključavnice so že stoletja ena izmed najbolj učinkovitih in široko uporabljenih oblik odklepanja in zaklepanja vhodnih vrat. Običajno za delovanje potrebujejo dve glavni komponenti: cilinder in ključ. Zdi se relativno preprosto, vendar pa se pri mehanskih sistemih zaklepanja vedno bolj pojavljajo vprašanja o varnosti. Kako na primer preprečiti kopiranje ključev? Kaj narediti, ko se izgubi ključ? Kako se spopasti z ogromnim številom prebivalcev v večjih nepremičninah? Uvedba pametnih ključavnic ali elektromehanskih naprav, ki zaklenejo in odklenejo vrata, ko prejmejo navodila od šifrirane digitalne ali mobilne naprave, je torej naslednji, najbolj smiseln korak.

Zakaj bi si želeli pametno ključavnico? Predstavljajte si naslednji scenarij: roke imate polne stvari, ko se približate vhodnim vratom, ključavnica prepozna vaš pametni telefon in se samodejno odklene. Mogoče bi želeli odobriti dostop družini, prijateljem, gostom ali ponudnikom določenih storitev, ko vas ni doma, zato jim preprosto pošljete kodo za vstop. Ali pa ste odsotni od doma in želite spremljati, kdo odpira vrata, ali biti opozorjeni, ko je nekdo pred vašimi vrati. Pametna ključavnica omogoča vse te napredne funkcije in še več, zahvaljujoč kombinaciji brezžičnih tehnologij, vključno z Bluetoothom in WiFi, ki vam omogočajo nadzor nad pametno ključavnico, od koder koli, kjer se lahko povežete z internetom prek pametne aplikacije za zaklepanje.

Morda se vam zdi, da ne potrebujete pametne ključavnice, toda zagotovo vam bo le-ta olajšala življenje in povečala občutek varnosti in večjega nadzora nad vašo nepremičnino.

Zahvaljujoč biometrični tehnologiji se lahko poslovite od navadnih ključev

Biometrične ključavnice so potrošnikom na voljo že vrsto let in se nanašajo na fiziološke identifikatorje ali človeške lastnosti (npr. prstni odtis), ki se uporabljajo v ključavnicah prstnih odtisov, kot sistem nadzora dostopa. S skeniranjem edinstvenih linij prsta, te ključavnice niso le bolj priročne od običajnih, ampak so tudi bolj varne. Kakšne so torej prednosti ključavnic na prstni odtis?

Večja varnost

Za odklepanje ključavnice na prstni odtis ne potrebujete ključa, kar pomeni, da ga ni mogoče izgubiti ali ukrasti, zaradi tega so biometrične ključavnice bolj zanesljive in zagotavljajo določeno brezskrbnost, saj ključev ne boste nikoli več izgubili in v večernih urah ne boste ostali pred zaklenjenimi vrati. Poleg tega večina ključavnic prstnih odtisov zazna, kdaj se vrata zaprejo in se nato samodejno zaklenejo.

Povečan nadzor

Biometrične ključavnice je mogoče programirati tako, da prepoznajo tisoč pooblaščenih uporabnikov, kar vam daje popoln nadzor nad tem, kdo vstopa skozi vhodna vrata. Z možnostjo dodelitve identifikacije prstnega odtisa, vnosa PIN-kode ali obojega lahko enostavno dodelite vrsto dostopa za vsakega pooblaščenega uporabnika. Uporabnikom lahko odobrite ali zavrnete dostop prek računalnika, tako da je programiranje ključavnice hitro in enostavno, ne glede na to, ali ste doma ali v pisarni. Poleg tega ključavnice prstnih odtisov beležijo tudi čas in datum vsakega vhoda, kar olajša pregled dejavnosti.

Najbolj varna Pirnar ključavnica v kombinaciji s čitalnikom prstnih odtisov ali tipkovnico

Napredna motorna ključavnica PirnarArmo Comfort Electro je znana po svoji visoki stopnji udobja in neprekosljivi varnosti. Sistem omogoča povezavo s sistemi daljinskega odklepanja in čitalniki prstnih odtisov. Lahko jo povežete tudi z domofonom na daljinsko odklepanje, to za vas pomeni brezskrbno motorizirano odklepanje brez ključa ter samodejno mehansko zaklepanje, poljubno nastavljanje delovanja z največjo stopnjo varnosti ob odprtem zaklepu ključavnice in daljšo življenjsko dobo izdelka. Ključavnico lahko povežete s čitalnikom prstnih odtisov ali tipkovnico. Čitalnik Pirnar Securo je inteligentna različica čitalnika prstnih odtisov, ki zazna tudi najmanjše spremembe na koži, kot so na primer poškodbe ali rast otroških prstov. Z njim ste lahko brez skrbi, saj vas ne bo pustil pred zaklenjenimi vrati.

Kakšna je prihodnost varnih ključavnic?

Z izboljšanjem strojne in programske opreme bodo sistemi, kot so prepoznavanje obraza in čitalniki prstnih odtisov, postajali vedno bolj vsakdanji kot ena od možnosti za odklepanje za zaklepanje vhodnih vrat. Povpraševanje po teh tehnologijah na področju vhodnih vrat je trenutno v strmem porastu. Do sedaj smo lahko spoznali, da so običajne varnostne metode lahko enostavnejše za upravljanje, vendar manj varne z napredkom tehnologije, medtem ko lahko biometrija to stanje izboljša. Smiselno je, da lahko te varnostne metode kombinirate in ustvarite več plasti varnosti, kot je skeniranje prstnih odtisov, podprto z močnim geslom ali kodo in s tem ustvarite varno zavetje pred zunanjim svetom.