Mežiška dolina

Od snega uklonjena drevesa so zaprla ceste in "odvzela" elektriko

G.G.
12. 10. 2020, 07.46
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 09.06
Deli članek:

V nedeljo je v dopoldanskih urah začelo močno snežiti na Gorenjskem, proti večeru pa v Mežiški dolini na Koroškem.

Gasilci Črna na Koroškem
Po hribih okoli Črne so imeli gasilci veliko dela z odstranjevanjem podrtih dreves.
Zaradi podrtih dreves je zaprta regionalna cesta Solčava-Črna na Koroškem.

V kratkem obdobju je zapadlo kar precej snega na širšem območju občine Črna na Koroškem. Ob sneženju je pihal še močan veter, kar je poleg novega snega, ki je veje dreves pritiskal k tlom, pripomoglo, da se je podrlo več dreves, nekatere tudi na ceste. Eno drevo je padlo tudi na osebno vozilo, je poročala Uprava za zaščito in reševanje, na srečo pa ni bil nihče poškodovan. Zaradi podrih drogov je del prebivalcev ostal brez električne energije. Črnjanski gasilci so zvečer prebivalce opozorili, da »v kolikor je to možno, zaradi lastne varnosti ostanete doma in se ne gibate blizu gozdnih površin.«

Okoli 19. ure so za nekaj časa brez električne energije ostali tudi v enoti nad Mežico nastanjeni že tako od sveta odrezani varovanci doma CUDV Črna na Koroškem, ki jih je javnost v zadnjem času spoznala zaradi okužbe s koronavirusom.

Nižje v Mežiški dolini je zmes snega in vetra ob pomoč vetra tudi poskrbela za nevšečnosti. Na območju Prevalj in Raven so bile zaradi podrtih dreves zaprte lokalne ceste, kar je povzročilo delo gasilcem.