Jože Podgoršek

Gantar ima kandidata, ki bi na ministrskem položaju zamenjal Pivčevo

C.E./STA
29. 9. 2020, 14.31
Posodobljeno: 29. 9. 2020, 14.34
Deli članek:

Vlada bo danes obravnavala poziv svet stranke Desus k razrešitvi Aleksandre Pivec s položajev kmetijske ministrice in podpredsednice vlade.

Bobo
Jože Podgoršek

Začasni zastopnik Desusa Tomaž Gantar danes na koalicijskem srečanju ne pričakuje "nekih težav".  Na ministrskem mestu bi jo lahko nadomestil dosedanji državni sekretar Jože Podgoršek. "Enostavno ne verjamem, da ne bi bil primeren. Gre za strokovnjaka, doktorja znanosti s tega področja, ne nazadnje aktivnega državnega sekretarja, ki pozna razmere," je o Podgoršku dejal Gantar. Ocenjuje, da je poznavanje trenutnih razmer ključno za to, da bo delo na ministrstvu potekalo normalno in nemoteno.

Dogajanje v Desusu je sicer vidneje na očeh javnosti vse od sredine poletja, ko se je Pivčeva znašla pod očitki javnosti zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Ker je izgubila podporo poslanske skupine in sveta stranke, je odstopila kot predsednica Desusa doslej ostala podpredsednica vlade in kmetijska ministrica.