izjeme pri gostinski dejavnosti po 22.30

Jelko Kacin: Gostov ni treba poditi iz lokala

A.S.
24. 9. 2020, 11.33
Posodobljeno: 24. 9. 2020, 11.34
Deli članek:

S strežbo pijače in hrane morajo gostinici zaključiti ob 22.30.

Bobo
Opravljanje gostinske dejavnosti (strežba jedi in pijač) je še vedno mogoče le od 6. in do 22.30 ure.

Vlada je včeraj zvečer sprejela spremembe odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov. 

Opravljanje gostinske dejavnosti (strežba jedi in pijač) je še vedno mogoče le od 6. ure do 22.30. Odslej pa bo gostinsko dejavnost po 22.30 možno opravljati v primerih hotelske sobne strežbe ter za osebni prevzem jedi in pijač. Gostje, ki bodo ob 22.30 še v gostinskih lokalih, pa bodo morali obisk zaključiti najkasneje v 30 minutah oziroma v eni uri.

Pol ure časa bodo imeli gostje na voljo, da zapustijo lokale, v katerih strežejo preproste jedi in pijače, kot so kavarne, slaščičarne ali bari, do dodatne ure pa bodo imeli čas, da zapustijo gostinske objekte, v katerih strežejo zahtevnejše jedi, kot so restavracije, gostilne ali kmetije, je danes povzel govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin

Kacin je izrazil prepričanje, da "rešitev upošteva argumente in pričakovanja gostinske dejavnosti". Gostincem je sporočil, da gostov ni treba poditi iz lokala, da pa je s strežbo pijače in hrane treba zaključiti ob 22.30.