Ključna vloga policista

O sreči v nesreči na Bledu: 13-letnik je zdrsnil in padel čez navpično prepadno steno

G.G.
24. 9. 2020, 11.45
Posodobljeno: 24. 9. 2020, 12.16
Deli članek:

Ko je včeraj na Bledu izginil 13-letnik, se je hitro začela iskalna akcija.

PU Kranj
13-letnik je bil najden poškodovan pod prepadno steno.

Fant se je nekaj po 16. uri odpravil na tek na Stražo. Ko se ni vrnil, so starši obvestili policijo in stekla je iskalna akcija, v kateri so poleg policistov in letalske policijske enote sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci, je danes opisal potek akcije predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos

Iskanje je olajšalo dejstvo, da so starši vedeli, kam je odšel sin, na znani »tekaški krog«. 

Po dveh urah iskanja so ga našli nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže. Pomembno vlogo pri iskanju je imel policist, ki sicer ni bil v službi. Ta je po Kosovih besedah »izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih faktorjev pri iskanju.« Otroka so namreč našli prav na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. »To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi,« je policiste upravičeno pohvalil Kos.

Kaj se je zgodilo s fantom? Očitno mu je na robu trim steze zdrsnil in po padcu čez navpično prepadno steno obležal daleč pod steno. Na srečo so padec z višine oblažile drevesne veje.

13-letnik je bil sicer primerno obut, je ugotovila policija, pri padcu pa je imel »kljub težjim poškodbam ogromno srečo«.