zamenjava

Desus bo do kongresa vodil Gantar

B.K.
9. 9. 2020, 18.17
Posodobljeno: 9. 9. 2020, 19.39
Deli članek:

Po današnjem nepričakovanem odstopu Aleksandre Pivec z mesta predsednice Desusa je svet stranke za začasnega zastopnika potrdil ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Gantar bo stranko vodil do kongresa.

STA
Tomaž Gantar

Na današnji seji sveta stranke Desus, ki je sledil seji izvršnega odbora, je bil za začasnega vodjo stranke potrjen Tomaž Gantar. Po poročanju medijev naj bi bil za vršilca dolžnosti potrjen s 35 glasovi od 54. Gantar je ob tem tudi odstopil z mesta predsednika sveta stranke.

Dosedanja predsednica stranke Aleksandra Pivec, ki je bila na to mesto izvoljena na kongresu 18. januarja letos, je danes na seji izvršnega odbora nepričakovano odstopila. Ob tem je napovedala, da bo na prihajajočem kongresu znova kandidirala za predsednico in izrazila prepričanje, da ima na terenu za to tudi podporo. Pivčeva je funkcijo predsednice stranke tako opravljala le osem mesecev, kar je najmanj v 30-letni zgodovini te stranke. Najdlje jo je opravljal njen predhodnik Karl Erjavec in sicer kar 15 let.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša se je Pivčevi danes zahvalil za odstop, a ji je tudi povedal, da je to storila prepozno.

Izredni volilni kongres, na katerem bodo izbirali novo vodstvo, je predviden v prvi polovici novembra.