Preobrat v stranki DeSUS

Pivčeva odstopila, a že napovedala veliko vrnitev!

S.R.
9. 9. 2020, 14.28
Posodobljeno: 9. 9. 2020, 15.54
Deli članek:

Pred današnjim nadaljevanjem seje sveta stranke DeSUS, na kateri bi glasovati o razrešitvi Aleksandre Pivec, je odjeknila vest, da je Pivčeva vendarle ponudila svoj odstop.

Bobo
Aleksandra Pivec

Predsednica stranke DeSUS je pred današnjo sejo izvršnemu odboru stranke ponudila svoj odstop, poroča portal necenzurirano.si, kjer dodajajo, da jim je novico potrdilo več virov iz stranke. Izvršni odbor stranke je po navedbah vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše njen odstop tudi sprejel, pa poroča STA. "To se je zgodilo prepozno," je dejal Jurša.

Svet DeSUS bi moral na današnjem nadaljevanju seje, na kateri so zoper Pivčevo pred dvema tednoma izglasovali nezaupnico, obravnavati še predlog za njeno razrešitev. Izvršni odbor stranke naj bi pred sejo obravnaval tudi mnenje statutarne komisije, ki je odločila, da Pivčevo lahko razreši svet stranke. Pivčeva je še vedno mnenja, da je ta odločitev lahko samo v rokah kongresa. Še včeraj je kakršno koli možnost odstopa zavračala, v pismu članstvu stranke je med drugim navedla, da "čuti, da mora vztrajati."

Kaj je razlog današnjega preobrata? Po informacijah portala necenzurirano.si naj bi Pivčeva odstop pogojevala s prihodnjimi kadrovskimi odločitvami, vključno s to, kdo bi stranko vodil do kongresa. Pivčeva naj bi želela na tem položaju videti eno od svojih najtesnejših zaveznic in podpredsednic stranke Anito Manfreda ali Jelko Kolmanič. Pivčeva bi lahko v tem času stranko pripravila na kongres, na katerem bi ponovno kandidirala in se zavihtela na vrh stranke. Da bo na kongresu znova kandidirala, je danes napovedala tudi Pivčeva, pa poroča STA.

Svet DeSUS bo na današnjem nadaljevanju seje tako odločal o začasnem vodstvu in datumu izrednega kongresa.