Zabava

Talentka Dunja prosi Kralja Matjaža za hitro cesto

Vesna Meško
9. 9. 2020, 18.00
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 08.22
Deli članek:

Glasbenica Dunja, ki je s kitaro in karizmatičnim glasom navduševala v šovu Slovenija ima talent, znova opozarja nase. Tokrat je v melodijo prepletla več svojih talentov in ustvarila avtorsko pesem z okusom pa starem in novem.

Robert Baron
Dunja Vrhovnik

Pevka Dunja, tista energična Korošica z bujno kodrasto pričesko, kitaro pod roko in srcem, ki bije za glasbo, danes ponosno predstavlja svojo prvo avtorsko pesem, ki ji je nadela naslov Kralj Matjaž, zrihtaj nam cesto. »Pesem govori o Korošcih, ki čakamo na hitro cesto,« nam pojasni Dunja, nas pa seveda zanima, zakaj zanjo prosi ljudskega junaka Kralja Matjaža. 

»Ideja za vsebino pesmi je nastala čisto spontano, pravzaprav niti ne zaradi gradnje hitre ceste. Tekom gostovanja na radiu sem prejela nalogo, naj zapojem strnjeno zgodbo Kralja Matjaža, ki je pomemben lik naše lokalne zgodovine. In ker mi ni prišlo na misel, kako zapeti zgodbo, sem sklenila ustvariti glasbeno pripoved v sodobni različici,« pojasnjuje Dunja in nadaljuje, da je glasbo napisala v zgolj treh minutah, pri besedilu pa ji je pomagala mama, ki je kot tekstopistka spretna z besedami. 

Robert Baron
Dunja Vrhovnik in lik Kralja Matjaža

»Tako se je utrnila ideja, da v pesmi o Kralju Matjažu združim staro z novim. Zgodovinsko zgodbo sem prepletla s perečo temo na Koroškem in nastala je pesem, ki pripoveduje o težavi, s katero se soočamo v sedanjem času,« zaključi klepet pevka, ki je poleg glasbe sama ustvarila tudi aranžma in poskrbela za produkcijo.