vsaj dve smrtni žrtvi

VIDEO: Tovornjaka končala v plamenih v grozljivi prometni nesreči blizu Zagreba

B.K./STA
9. 9. 2020, 18.44
Posodobljeno: 9. 9. 2020, 18.47
Deli članek:

Na avtocesti med Zagrebom in Beogradom so danes blizu hrvaške prestolnice trčili dva tovornjaka in trije avtomobili. Po nesreči je tovornjaka zajel ogenj. Po poročanju hrvaških medijev sta v nesreči umrla najmanj dva človeka. Avtocesta je zaprta v obe smeri.

Facebook
Huda nesreča na avtocesti v bližini Zagreva.

Nesreča se je zgodila malo po 16. uri na avtocesti nedaleč od cestninske postaje vzhodno od Zagreba, poroča časnik Jutarnji list na svoji spletni strani. V njej sta bila udeležena dva tovornjaka in tri osebna vozila, kako in zakaj se je nesreča zgodila, pa po poročanju spletnega portala index še ni znano.

Zaradi silovitega trčenja enega tovornjaka v drugega je izbruhnil požar. Na enem od tovornjakov so bili sodi, ki so verižno eksplodirali, kar je oviralo posredovanje gasilcev, je objavil časnik 24 sata na svoji spletni strani. Objavili so fotografijo s kraja nesreče, na kateri je videti vozila v plamenih ter več deset metrov visok plamen in črni dim. Spletni portal index pa poroča o močnih eksplozijah na kraju nesreče, na videoposnetku pa je med drugim videti goreč turški tovornjak.

Na kraju dogodka so policisti, reševalci in gasilci. Policija je sporočila, da bo podroben ogled kraja nesreče opravila, ko bo to mogoče.

Zaradi nesreče je avtocesta zaprta v obe smeri med razcepoma Ivanić Grad in Rugvica. Kolone na obeh straneh avtoceste so dolge približno tri kilometre, je objavil hrvaški avto klub (Hak) na svoji spletni strani po 18. uri.