bankrot

Zaradi epidemije vrata zapira eden izmed največjih bordelov v Evropi

B.K.
4. 9. 2020, 08.06
Posodobljeno: 4. 9. 2020, 08.09
Deli članek:

Po uvedbi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je bankrotiral eden izmed največjih bordelov v Evropi.

Profimedia
Stavba bordela Pascha v Kölnu.

"Zaključili smo," je za nemški lokalni časnik Express dejal Armin Lobscheid, direktor znanega bordela Pascha v Kölnu. V 10 nadstropij visoki javni hiši je bilo zaposlenih okoli 120 spolnih delavk in še pol toliko osebja - od kuharjev do frizerjev in natakarjev. A zdaj je Pasche konec. Nemška zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija je namreč ob izbruhu novega koronavirusa prepovedala vso prostitucijo.

Lobscheid je kritičen do oblasti, ki se po njegovem mnenju niso sistematičnolotile problema. "Na vsaka dva tedna so nam rekli, da ne moremo odpreti," je potarnal. "Ne moremo načrtovati na tak način. Morda bi se lahko izognili bankrotu s pomočjo bank, če bi nam obljubili, da bomo drugo leto s poslom lahko začeli," a oblasti glede tega niso jasne. Ob tem je največ izgubila prav država, meni Lobscheid. Ljudje namreč spolne usluge še vedno prodajajo, a na črno, brez davka, je prepričan. S tem se strinjajo nekatere lokalne nevladne skupine, ki opozarjajo, da so spolne delavke zdaj ostale brez zakonske zaščite.

Bordel Pascha je postal znan leta 2006, ko je bil tarča groženj skupine muslimanov, saj so pred vhodom v bordel, kjer stoji kip gole ženske, visele zastave 32 držav, ki so sodelovale na takratnem nogometnem svetovnem prvenstvu, med njimi tudi Saudove Arabije in Irana.