Dodaten zaslužek

Pivčeva s prsti v novi marmeladi?

R.T.
3. 9. 2020, 22.32
Posodobljeno: 3. 9. 2020, 22.35
Deli članek:

Z znanstvenim raziskovanjem v času politične funkcije naj bi zaslužila dodatnih 22.000 evrov, a dohodka naj ne bi prijavila protikorupcijski komisiji.

Bobo
Aleksandra Pivec

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec po navedbah portala 24ur protikorupcijski komisiji ni prijavila 22.000 evrov bruto dohodka, ki jih je do januarja letos pokasirala z naslova svoje nekdanje službe v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj, kjer je bila prva dama stranke DeSUS zaposlena 17 let. 

22.000 evrov dodatnega zaslužka naj bi si prislužila v zadnjih štirih letih znanstvenega raziskovanja pri tej ustanovi, pri čemer po navedbah portala zadnjih pet let ni izpolnjevala kriterijev agencije za raziskovalno dejavnost, ki je te raziskave sofinancirala. Kaj vse je od vstopa v politiko, ko je tam delovala dopolnilno, raziskovala, Pivčeva, tudi nekdanja direktorica Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj, še ni želela pojasniti. Je pa za 24ur to danes pojasnil zdajšnji direktor Štefan Čelan, ki je dejal, da je »njena največja naloga je bila ... ko se lotite neke raziskave, morate pregledati svetovno literaturo. Ona je pregledovala vse te baze podatkov.« 

Zadeva spominja na afero SRIPT, kjer je Pivčeva prav tako ob robu svoje politične funkcije domnevno raziskovala in zaslužila dodatnih 21.000 evrov. Ustreznih dokazil, da je plačana dela v Strateško razvojno-inovacijskem partnerstvu turizem (SRIPT) res opravila, nikoli ni predložila.