Pravne dileme ni več?

Statutarna komisija Desusa odločila: svet stranke lahko razreši predsednico

C.E.
31. 8. 2020, 19.38
Posodobljeno: 31. 8. 2020, 20.38
Deli članek:

Člani svet stranke Desus so prejšnji teden izglasovali nezaupnico predsednici stranke Aleksandri Pivec. Zdaj je o zakonitosti postopka odločila statutarna komisija stranke.

STA
Predsednica stranke Aleksadra Pivec in predsednik sveta stranke Tomaž Gantar.

Svet stranke ima po določilih statuta stranke pristojnosti, da razreši in odstavi predsednico stranke, se glasi pojasnilo statutarne komisije stranke, kot je prva na Twitterju poročala novinarka POP TV Suzana Perman.

Spomnimo. Člani sveta DeSUS so na tajnem odločanju predsednici Aleksandri Pivec s 33 glasovi za in 19 proti izglasovali nezaupnico. O razrešitvi niso glasovali, saj so bile ratzlage o pristojnosti sveta stranke nasprotujoče.

Ste se pa obe strani strinjali, da je najbolje čim prej sklicati kongres. Pivčeva je bila sicer mnenja, da jo lahko razrešijo le delegati kongresa, a je dodala, da če bo statutarna komisija odločila, da je glasovanje o razrešitvi predsednika stranke legitimno, bo to odločitev sprejela. "Vsi si želimo, da nimamo pravnih dilem," je poudarila. In zdaj pravnih dilem ni več.

Tako je pričakovati, da se bo svet, ki mu predseduje Tomaž Gantar, na nadaljevanju seje, ki je napovedana za prihodnji teden, opredelil do tega vprašanja.

Strankin govorec Janez Ujčič sicer vztraja pri stališču, da lahko predsednico razreši le kongres.