Ganljivo

Težko slovo od priznanega slovenskega kirurga: "V naših srcih je za vedno pustil neizbrisen pečat"

R.T.
7. 8. 2020, 16.59
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 19.34
Deli članek:

Od priznanega slovenskega kirurga so se poslovili tudi njegovi kolegi z Ortopedske klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj smo poročali, da je umrl priznani specialist ortopedske kirurgije Matevž Gorenšek. Od njega so se poslovili na kliniki MD medicina, kjer je bil zaposlen kot direktor medicinskega centra in zapisali: "Dragi Matevž, zelo te bomo pogrešali, tvoj nasmeh, tvojo energijo in tvojo nezimerno predanost pacientom in vsem zaposlenim. Za nas si nezamenljiv! Za vedno boš v naših srcih."

Ganljiv zapis, pod katerim sta podpisana vodja oddelka za kirurgijo hrbtenice Ortopedske klinike Rok Vengust in predstojnik Ortopedske klinike Oskar Zupanc, pa so objavili tudi njegovi kolegi z Ortopedske klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana:  "Poznali smo ga kot izjemnega klinika, odličnega operaterja in neutrudljivega sodelavca. S svojo srčnostjo, predanostjo, človeško toplino in pregovorno delavnostjo je nudil neizmerno oporo svojim bolnikom in predstavljal navdih vsem nam, ki smo delali z njim.

Dr. Matevž Gorenšek je za sabo pustil ženo Polono ter hčerki Pio in Maro, vse tri so bile vedno njegova največja ljubezen. Zaposleni na Ortopedski kliniki v Ljubljani, tako tisti, s katerimi je še vedno sodeloval, kot tudi ostali, se bomo zelo težko navadili na misel, da Matevža ni več med nami. V naših srcih je za vedno pustil neizbrisen pečat". 

Poklicna pot

Gorenšek je svojo poklicno pot posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Leta 2008 je doktoriral s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice.

Od leta 2017 je bil predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije, piše na spletni strani MD medicine.