na Bovškem

Avstrijski padalec po skoku iz letala zadel vrh drevesa in padel na strmem skalnem pobočju

A.S./STA
7. 8. 2020, 15.41
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 20.02
Deli članek:

Na Bovškem se je ob pristanku poškodoval tuji padalec. Avstrijski državljan je po skoku iz letala letel v wingsuit tehniki in pred pristankom s kupolo padala zadel vrh drevesa ter padel na strmem skalnem pobočju, manj kot kilometer od predvidenega pristajališča. Odpeljali so ga na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, je 32-letni avstrijski državljan ob 10.20 v skupini devetih oseb skočil iz letala pilatus ene od letalskih družb, ki izvaja skoke iz letala. Avstrijec je pri letu ob pobočju Loških sten ob soteski Fratarice s kupolo padala zadel vrh drevesa in padel po strmem skalnem pobočju, manj kot kilometer pred pristajališčem za jadralne padalce v Logu pod Mangartom, je za STA povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

Po nesreči so posredovali bovški gorski reševalci, nato so ga prevzeli člani dežurne ekipe Gorske reševalne službe za reševanje v gorah in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Je pa poškodovani ostal pri zavesti.

O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov, hkrati pa nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah nesreče, so še zapisali na PU Nova Gorica. Poročilo o nesreči bodo poslali tudi na pristojno državno tožilstvo.