Slovo

FOTO: Tega dekleta ni več

L.K.
7. 8. 2020, 14.46
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 14.46
Deli članek:

Zgodilo se je, ko je imela 14 let. Poslovila se je pri 23.

Profimedia
Daisy Coleman

Daisy Coleman, katere obtožbe o spolnem napadu in posledično nadlegovanje so bile ovekovečene v Netflixovem dokumentarcu Audrie and Daisy, si je v torek vzela življenje. Imela je 23 let.

Profimedia
Daisy Coleman

Colemanova je osem let prej sošolca iz srednje šole v domačem mestu Maryville v ameriški zvezni državi Misouri obtožila, da jo je spolno napadel. Takrat je imela 14 let.

Profimedia
Daisy Coleman

Sošolca Matthewa Barnetta so aretirali in obtožili spolnega napada. Obtožbo so dva meseca pozneje umaknili, ker ni bilo dovolj dokaznega gradiva. Barnett je trdil, da je Colemanova na spolni odnos pristala. Na koncu je priznal krivdo za ogrožanje dobrobiti otroka, za kar je dobil dve leti pogojne kazni. Po tistem je družina tožnice začela dobivati grožnje, mama Melinda Moeller Coleman je izgubila službo. Aprila 2013 je pogorela njihova hiša – v njej ni živel nihče, bila je naprodaj.

Omenjeni dokumentarec, napovednik si lahko ogledate spodaj, je prikazal tudi zgodbo 15-letne Audrie Pott, ki naj bi jo posilili na neki zabavi, zaradi česar je nekaj dni pozneje storila samomor.