Astro

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj pa denar in drugi astro znaki?

Andreja Novak
7. 8. 2020, 14.51
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 15.14
Deli članek:

Aastrologija je veda, ki se posveča prav vsem področjem življenja. In le kako bi se ognila denarju, okoli katerega se že pregovorno vrti ves svet.

Profimedia
denar

Vsako nebesno znamenje ima do denarja seveda svoj odnos in vsako z njim ravna na poseben način.
Imajo pa zračna, ognjena, zemeljska in vodna znamenja kar nekaj skupnih točk.
Pa si poglejmo ravnanje z denarjem tako za skupine znamenj kot za vsako posebej. 

Dreamstime
zračna znamenja

ZRAČNA ZNAMENJA
Ko se zračna znamenja začnejo zanimati za denar, je samo vprašanje časa, kdaj ga bodo dobila in kaj bodo z njim naredila. Ker so najbolj bistroumna in vedno pripravljena na akcijo, zlahka obvladujejo najrazličnejša področja, tudi finančnega. Njihova nagnjenost k analiziranju jim tukaj zelo koristi, saj se hitro učijo iz svojih napak in napak drugih. A ker za želene rezultate potrebujejo lasten interes, je najprej treba aktivirati zanimanje za denar in spodbuditi cilje, ki jih želijo doseči.
DVOJČEK
Ker je to znamenje stikov in povezanosti z ljudmi, dvojček pride do denarja izključno s pomočjo drugih in svojih hitrih misli ter dejanj. Ker nima navad, norm in pravil, potrebuje še nekoga, da mu pomaga prizemljiti ideje in vztrajati do zaslužka večjih vsot denarja. Dvojčkom ni nič težko narediti, saj so dinamični in veliko stvari naredijo zelo hitro. So iznajdljivi in se hitro učijo, ker jih vse zanima. Z leporečenjem pritegnejo vsakogar, če se naučijo še poslušati, postanejo lahko zelo bogati in uspešni.
TEHTNICA
Diplomatska in elegantna tehtnica ima prefinjen občutek za estetiko, nima pa dobrega občutka za varčevanje ali skrbno ravnanje z denarjem. Rada ga razdaja, predvsem tistim redkim, ki jim zaupa. Če pride do bogastva, pride s pomočjo svojega izrazitega čuta za lepoto in soljudi. V stikih z ljudmi spoštuje družbeno sprejemljivo distanco, je uglajena in dobra sogovornica, zato se večina ob njej počuti zaželeno. Denarja ji zato ne primanjkuje, ker je taktna in vedno pripravljena pomagati.
VODNAR
Izvirnost in ekscentričnost vodi vodnarja do velikega zaslužka in to na najbolj bliskovit način. Vsaj tako se zdi na prvi pogled. A vodnar taktizira od rane mladosti, kako bo prišel do večjega denarja, da bo lahko izživel svoje hobije in živel v svojem stilu. Ker si vedno prizadeva, da bi izpolnil svoj ustvarjalni potencial, mu to tudi uspe. Zaradi svoje družabnosti in enakopravnosti v odnosih si s časom pridobi veliko podpornikov. Denar mu je pot do neodvisnega in dobrega življenja, zato pride do njega na svoj originalen način.

Dreamstime
ognjena znamenja

OGNJENA ZNAMENJA
Element ognja podpira svoje predstavnike, da z vznesenostjo, usmerjenostjo v dobro finančno prihodnost pridejo do pravega obilja. Po naravi so živahni, dojemljivi, nagnjeni k hitremu odločanju in pospeševanju, zato jim običajno denar ne dela večjih preglavic, saj ga znajo zaslužiti hitro in tudi učinkovito. Pri tem je dobro, da se ne pehajo samo za denarjem, temveč da vključijo svojo originalno kreativnost, saj s tem na dolgi rok zaslužijo veliko več. Pogumno in strastno uresničujejo zastavljene cilje, tudi finančne.
OVEN
Oven je od vseh znakov najbolj impulziven in izredno odločen, zato pride do denarja, če se le odloči za to. Na svoji poti ne pozna ovir, cilje doseže za vsako ceno. A hkrati je občutljiv in se lahko po otroško odpre vsaki novi izkušnji. Zelo hitro se navduši za nove ideje, kar mu lahko pripelje velike vsote denarja ali pa veliko izgubo, saj se v svoji čustvenosti ne zna najbolje odločiti. Ker je plemenitega značaja, se lahko celo odpove denarju v korist drugemu ali zaradi zunanjega videza, saj ve, da ga zna sam zaslužiti.
LEV
Lev nosi v sebi vrhunec ustvarjalnega potenciala, zato hitro postane bogat. Z denarjem ravna preudarno. Ker ima ogromno pozitivne in konstruktivne življenjske energije, je sposoben navdušiti in navdahniti številne ljudi, ki mu sledijo. Je izredno dostojanstven ter potrebuje ob sebi dobre in kakovostne stvari in ljudi. Ker je rojen zaščitnik, rad pomaga drugim. Je ponosen in umirjen, z dobro razvitimi organizacijskimi sposobnostmi, ki ga pripeljejo do toliko denarja, kot si ga želi.
STRELEC
Strelec lahko zasluži dober denar s svojo vedrino, družabništvom, velikodušnostjo in filozofsko usmerjenostjo v materialno obilje. Če se otrese prirojene lenobnosti in postane delaven tudi zase, ne samo za službo, lahko na hitro obogati. Ker ljubi potovanja in druženja z zanimivimi ljudmi, veliko denarja tudi porabi. S svojo močno samozavestjo, intelektom in ponosom naredi dober vtis na investitorje, zato lahko svoje projekte dobro proda. Lahko pa ga pokoplje dražji življenjski stil kot zaslužek.

Dreamstime
zemeljska znamenja

ZEMELJSKA ZNAMENJA
Ker so predstavniki zemeljskih znamenj previdni, praktični, umirjeni in stanovitni, znajo najbolje delati z denarjem. S svojo zanesljivostjo, realističnostjo in zaupanjem vase trdno stojijo na tleh in imajo praviloma materialističen pogled na svet. Imajo natančen načrt življenja in se držijo svojih principov, zato običajno ne pridejo do denarja na hitro, temveč z leti, saj so usmerjeni v stanovitne in redne zaslužke ter ne tvegajo. Ker imajo od vsega najraje udobje, jim je ostajanje v območju udobja včasih edina prepreka, da ne pridejo do večjega denarja.
BIK
Bik je od vseh znamenj najbolj praktičen, pa tudi materialističen. Rad ima dobre stvari. Če je zadovoljen, jih velikodušno deli z drugimi. Navidezno so biki stanovitni, a v resnici so izredno občutljivi in čustveni. Če se ne zmorejo odpreti za dobro življenje, postanejo zagrenjeni in zaprti vase ter skopuški. To jim lahko začne najedati zdravje. Drugače so zanesljivi, ljubijo udobje, okusno hrano in lepa oblačila. Ni jih lahko spraviti iz tira, saj imajo trdne živce in velik smisel za humor.
DEVICA
Device so od vseh znamenj v zodiaku najbolj marljive in inteligentne. Neutrudno so pripravljene garati za svoj cilj, še zlasti kadar gre za zdravje in srečo najbližjih. Življenjski moto devic sta red in razum, saj v zmedi in kaosu zelo težko delujejo, pa tudi stresno okolje jim nikakor ne ustreza. Predstavniki tega znamenja so marljivi, skrbni, izredno odgovorni in kritični, imajo močno razvit čut za logiko in analitične sposobnosti. 
KOZOROG
Osebe, rojene v tem znamenju, so zelo ambiciozne. Noben vrh ni nedosegljiv, pa naj bo to na področju kariere ali zasebnega življenja. Kozorogi čutijo, da je pred njimi svetla prihodnost, zato so pripravljeni potrpežljivo čakati na svoj trenutek zmagoslavja. Medtem pa naredijo vse potrebno, da se jim bo ta trenutek čim bolj približal. Sposobni so se zelo potruditi in so vedno pripravljeni na učenje, zato znajo sprejeti kritiko na svoj račun. So rojeni strategi ter aktivni in hladnokrvni.

Dreamstime
vodna znamenja

VODNA ZNAMENJA
Predstavniki vodnih znamenj ne znajo ravno z denarjem, ker so osredotočeni predvsem na čustva in razpoloženje, zato tudi z denarjem delajo na podoben, neuravnotežen način. Lahko zaslužijo ogromno denarja, če svoja čustva posvetijo temu namenu, lahko pa ga tudi hitro zapravijo zaradi dokazovanja svojih čustev drugi osebi ali zaradi potešitve skritih čustvenih težav. Zaradi velike nezaupljivosti in potrebe po varnosti so lahko omahljivi, zaradi tega težko dosegajo svoje cilje, tudi finančne.
RAK
Če je srečen v svoji družini ali ima dobro zastavljene skupne cilje, bo rak z lahkoto zaslužil velike vsote denarja in poskrbel za svoje svetišče – dom. Če pa od svojih bližnjih ne bo dobil potrditve ljubezni in občutka skupnosti, lahko na hitro izgubi prav tako veliko denarja prek nesreč, izgub, nenavadnih dogodkov. Redkokdaj rak zapravi svoje premoženje, bolj se ga drži smola, če ni srečen z domačimi.
ŠKORPIJON
Če se škorpijon strastno vrže v služenje denarja, bo dokaj hitro postal milijonar. Ker pa je totalitarist, se bo v tem času odmaknil od vsega drugega in samo sledil temu cilju, da bi ga uresničil. Grenko spoznanje, ki bo sledilo, ga bo postavilo na realna tla, da nima s kom uživati tega denarja, zato se običajno potem škorpijon obrne v nasprotno smer in začne iskati čustveno zadovoljstvo ter denar trošiti v to smer. Ravnotežje bi škorpijonom dodalo solidne zaslužke in zadovoljno življenje.
RIBI
Samo prek sledenja svojim idealom in notranji kreativnosti pridejo ribe do pravega denarja. Njihova moč leži v modrosti in sočasni pronicljivosti ter sanjarjenju. Zato je nujno, da na poti do denarja aktivirajo svoje sanje. Samo tako so lahko dovolj dolgo motivirane, ne da bi jih prevzela melanholija nad potrošniškim svetom.
Njihova čustva so ključ do srca drugih, zato prej dosežejo večje uspehe v skupini kot samostojno. Ker so rojeni psihologi, z leti najdejo pravo družbo, v kateri uspejo.