Astro

Zaščitniki božanskih modrosti na Zemlji: skrivnostna drevesa

sn
7. 8. 2020, 00.22
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 00.31
Deli članek:

Kot vsa živa bitja tudi drevesa nosijo v sebi točno določeno energijsko frekvenco ali vibracijo. Vibriranje dreves je veliko počasnejše, globlje in bolj potrpežljivo kot pri večini drugih živih bitij.

Profimedia
objemanje dreves

Drevesa božansko svetlobo prenašajo v fizično, so posode s sveto zemeljsko energijo in imajo dolgo zgodovino vključevanja v duhovnost, zdravljenje in svete obrede človeštva.
Vibracija dreves odmeva z občutkom varnosti, stabilnosti in varnosti. Ker so drevesa tako trdno zasidrana na Zemljo, so čudoviti učitelji ozemljitve. Samo sprehajanje pod njimi ali polaganje rok nanje bo ustvarilo čudeže, da vam bo pomagalo prizemljiti in usmeriti svojo energijo.
POPOLNA PRETOČNOST
Drevesa v svoji pojavnosti stojijo visoko in ostajajo navzoča – kljub vsemogočim neurjem, ki se dogajajo okoli njih. S svojimi udi, vejami in listi segajo do svetlobe, hkrati pa s koreninami segajo globoko v zemljo. Deblo drevesa je jasen kanal za pretok Božanske frekvence.
Drevesa so jasni kanali svete, pozitivne energije Zemlje in Božanske svetlobe nebes zgoraj. So potrpežljivi in pripravljeni učitelji, ki vam bodo pomagali, da se boste naučili ostati osredotočeni in prizemljeni ter hkrati segali proti Nebesom in dovolili, da božanska svetloba teče skozi vas.
Zaradi naštetih čarobnih lastnosti dreves vam bo preživljanje časa z njimi (ne glede na to, ali jih boste objeli ali ne) pomagalo do zdravljenja, uravnavanja in ozemljitve – a samo, če boste v njihovi prisotnosti. Ko ste v drevesu, se lahko vaša energija za trenutek združi z energijo drevesa, kar bo neverjetno pozitivno vplivalo na vašo energijo.
ZDRAVLJENJE
Dotaknite se zdravilne moči dreves, saj so vam malodane vedno in povsod na voljo. V bistvu prav po zdravilni energiji dreves najlažje sežete, samo zaprositi jih morate, da vam pomagajo. Ko prosite za zdravljenje, vodenje ali ozemljitev, bodite pozorni na svojo intuicijo in določite drevo, ki vas kliče.
Sedite pod drevo, ki vas pokliče. Če le lahko, naslonite hrbet nanj … Prav tako lahko stojite pred njim in dlani položite na njegovo deblo. Zaprite oči in vdihnite.
Bodite potrpežljivi in poslušajte, saj stik z dreves včasih poteka zelo počasi, a ko je enkrat vzpostavljen, je izjemno globok in izjemno koristen: lahko slišite napotke iz drevesa ali prejmete miselne podobe, kar sta dva najobičajnejša načina, kako drevesa komunicirajo.
Pogoj, da vzpostavite stik z drevesom in mu omogočite, da vas vodi in zdravi, pa je, da odprete svoje srce in ste pripravljeni izpustiti vse, česar se fizično ali v duhu oklepate, pa vam morda že dolgo ne služi več.
Zdravljenje dreves je močno, nežno in neverjetno ljubeče. Tako kot drevesa transmutirajo ogljikov dioksid v čist svež zrak, lahko iz vas nežno sproščajo bolečino in gostoto ter jo sproščajo v svetlobo.
Ko sedite pod drevesom, si predstavite razpršeno ali negativno energijo, ki jo nosite v sebi. Nato pa sproščeno, z odprtim srcem in pripravljenostjo sprejemanja in spuščanja potujte po koreninah dreves in se raztopite v svetlobo v jedru Zemlje ali potujte po deblu v veje, segajte navzgor in se potopite v luč Božanskega.
IZKUŠNJA PRIJATELJA DREVES
Poleg tega, da prosite za pomoč in se zdravite, vprašajte drevesa, kaj lahko vi storite zanje. Takole pripoveduje dober in dolgoletni prijatelj dreves:
»Nekoč me je drevo v odgovoru na vprašanje, kaj lahko jaz storim zanj, prosilo, naj premaknem hlod pod njim ... Drugič me je navdihnilo, da sem ustvaril majhno mandalo pod drevesom, in ob neki drugi priložnosti me je drevo samo prosilo, naj se vrnem in ga spet obiščem,« pravi in nadaljuje še z enim nasvetom. »Če ste vešči na področjih zdravljenja ter znate narediti katero od terapij – morda reiki, angelsko ali zlato zdravljenje –, ponudite ga tudi drevesom. Hvaležna vam bodo za vsako dobro misel, molitev ali blagoslov, ki jim ga boste namenili.«
Ko se naslednjič sprehodite pod drevesi, jim namenite svoje dobre misli in počastite njihovo zdravilno in duhovno moč. In ko opazite, da vas določeno drevo kliče, umirite svoj um, bodite pozorni in poslušajte kakršenkoli vpogled, ozdravljenje ali blagoslov, ki vam ga morda pošilja.

In še ena najlepših mislih o drevesih vseh časov, ki jo je zapisal veliki mislec Kahlil Gibran: »Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu.«

Podobna vsebina:

To so lekcije, ki se jih učimo od dreves