Zapiranje meje ni dobra rešitev

Kacin že za dobro jutro o meji s Hrvaško

R.T.
7. 7. 2020, 08.35
Posodobljeno: 7. 7. 2020, 10.16
Deli članek:

Tokrat je vladni govorec za strašni covid-19 Jelko Kacin že zgodaj sporočil število ponedeljkovih okuženih s koronavirusom.

STA
Jelko Kacin pravi, da ne bi bilo dobro zapreti meje s Hrvaško, saj bi bila potem velika gneča na slovenskih obali in na jezerih.

Kacin, nekdanji notranji minister, je bil gost v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija. Pohitel je in kar povedal, da je bilo po njegovih podatkih včeraj do poznega večera novo okuženih 19 oseb. Nima pa natančnega podatka, kako je bilo do polnoči, vendar velike razlike ne bi smelo biti. Izkazalo se je, da so do polnoči našli še štiri okužene, tako da jih je v ponedeljek bilo 23.

Govoril je tudi o sreči, da so trenutno okuženi predvsem mlajši, saj ti lažje prenesejo to bolezen ali pa je sploh ne zaznajo. Pri starejši populaciji pa se lahko zadeve zakomplicirajo, zato je po pojavu okužb v Centru starejših v Vipavi vlada odločila, da bo domove za starejše in druge socialno-varstvene zavode razglasila za ogrožena območja.

Ker je gledalce seveda zanimalo, ali lahko pride do zaprtja meje s Hrvaško, jih je Kacin pomiril, da se to »gotovo ne bo zgodilo čez noč« in »da to ne bi bila dobra rešitev«, saj bi se ljudje potem več družili na zasebnih zabavah in se gnetli v turističnih središčih v Sloveniji.