organizacijska enota nujne medicinske pomoči

V mariborskem zdravstvenem domu še tri okužbe z novim koronavirusom, okuženih skupno 11 delavcev

L.K./STA
4. 7. 2020, 13.13
Posodobljeno: 4. 7. 2020, 13.16
Deli članek:

Pri zaposlenih v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v zadnjem dnevu zabeležili še tri okužbe z novim koronavirusom, kar pomeni, da je okuženih skupno enajst njihovih delavcev.

STA
ZD Adolfa Drolca

Med njimi je osem zdravnikov, trije so reševalci, je danes povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus.

Vsi okuženi so zaposleni v organizacijski enoti nujne medicinske pomoči, ki deluje tudi v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. "To je praktično deset odstotkov zaposlenega kadra," je pojasnil Jus in dodal, da nudenje nujne medicinske pomoči bolnikom kljub temu nemoteno poteka. "Izvajamo vse vrste naše dejavnosti," je dodal.

Poudaril je tudi, da zaenkrat ne beležijo nobenih okužb ali simptomov koronavirusne bolezni pri bolnikih, ki so bili v stiku z ekipami nujne medicinske pomoči na terenu ali so bili kritičnega dne v njihovi ambulanti v urgentnem centru, prav tako ne pri bližnjih sorodnikih okuženih zdravstvenih delavcev.

Skupno so testirali 55 zaposlenih v zdravstvenem domu. Okužbo z novim koronavirusom so najprej potrdili v torek pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma, v četrtek pa je bil test pozitiven še pri enem zdravstvenem delavcu te enote.

V UKC Maribor so doslej potrdili okužbo pri enem zaposlenem.