Število narašča

Včeraj skoraj še enkrat toliko novih okužb kot dan poprej. Med njimi tudi otrok, star do štiri leta

J.P.
4. 7. 2020, 10.36
Posodobljeno: 4. 7. 2020, 13.19
Deli članek:

Število novih okužb s koronavirusom v Sloveniji narašča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Sloveniji so v petek ob 1456 testiranjih potrdili 30 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo šest oseb, od tega nobena ni potrebovala intenzivne nege. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili štiri ljudi. Smrti zaradi covida-19 ni bilo.

Doslej so v Sloveniji opravili 105.652 testov na covid-19, potrdili so 1679 okužb, trenutno je potrjenih aktivno okuženih 160 oseb, je razvidno iz podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih objavlja spletni portal sledilnik.org. Doslej je umrlo 111 bolnikov.

Večina mladih

V petek so največ okužb z novim koronavirusom vnovič potrdili v Ljubljani, in sicer pet. Med manjšimi občinami izstopa občina Črenšovci s štirimi potrjenimi primeri. Okužbe so sicer potrdili na različnih koncih Slovenije. Po dve okužbi so potrdili v občinah Maribor in Cerknica

Med 30 na novo potrjenimi okuženimi je večina mladih. Kar 18 jih je starih do 44 let, med njimi je otrok, star do štiri leta.

Pet na novo okuženih je v starostni skupini od 45 do 54 let, trije v starostni skupini od 55 do 64 let, dva v starostni skupini od 65 do 74 let, po eden pa v starostnih skupinah od 75 do 84 let in nad 84 let.

Tudi na pediatrični kliniki

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so sporočili, da je za covidom-19 zbolela tudi zaposlena oseba nezdravstvenega profila na pediatrični kliniki. Takoj ob pojavu znakov okužbe je ostala doma in opravila ustrezno testiranje. Oseba ni bila neposredno udeležena v zdravstveni obravnavi bolnikov in je pri delu ves čas nosila kirurško masko, so pojasnili. Obenem so dodali, da še pregledujejo vse potencialne stike zaposlenih in da delo na kliniki medtem poteka nemoteno.