Zdravstveni minister vladnemu govorcu ni ostal dolžan

Jelko Kacin pomiril javnost: Nastop ministra Gantarja premalo premišljen

A.S.
23. 6. 2020, 11.22
Posodobljeno: 23. 6. 2020, 14.39
Deli članek:

Jelko Kacin je stopil pred govorniški pult in pomiril zaskrbljene državljane.

STA
Jelko Kacin

"Današnja covid-19 konferenca je posledica vznemirjenosti javnosti," je svoj nagovor danes začel vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. K vznemirjenosti je botrovala lažna vest v preobleki novice Slovenske tiskovne agencije in portala 24ur, da naj bi se Slovenci, ki dopustujejo na Hrvaškem morali nemudoma vrniti domov. "Sledil je premalo premišljen nastop ministra za zdravje dr. Tomaža Gantarja zaradi katerega včeraj in danes pregorevajo telefoni na ministrstvu za zunanje zadeve. Ljudje zahtevajo pojasnila" je še navedel Kacin. 

Zdravstveni minister vladnemu govorcu ni ostal dolžan. "Kacin se je v zadnjih mesecih veliko naučil o zdravstvu ... Čestitam!," je Gantar objavil na twitterju.

Spomnimo: Minister Gantar je izrazil zaskrbljenost, da se situacija na Hrvaškem slabša, čeprav je Nacionalni inštitut za javno zdravje Hrvaško označil za epidemiološko varno državo. "Hrvaška v resnici postaja epidemiološko nevarna država, tudi glede ponovnega širjenja virusa v Sloveniji. Takoj, ko se bo povečalo število okužb v Sloveniji in bo ugotovljeno, da so te vnešene iz Hrvaške ali pa če se bo tam to višje število okuženih na dnevni ravni ustalilo, bo država postala rdeča cona in bo uvedena karantena za vse, ki prihajajo iz Hrvaške," je povedal Gantar.

Tudi današnje dnevno poročilo o številu okužb, ki govori o 13 novih pozitivnih primerih koronavirusa ni ravno pomirilo javnosti, zato je to storil Kacin: "Gre za pridelek čez cel vikend, kajti ob sobotah in nedeljah testiramo manj. Upamo, da se bo jutri ta številka občutno zmanjšala". 

Kacin je ob tem opozoril, da je koronavirus še vedno med nami, samozaščitni ukrepi pa so še vedno v veljavi.  Izpostavil je, da je vlada pretekli teden zaostrila ukrepe in na rdeči sezam uvrstila tri države - Bosno in Hercegovino, Srbijo in Kosovo.  Danes se vladna posvetovalna strokovna skupina, ki je pristojna za covid-19, sicer znova sestala. V sredo pa bo o morebitnih novih ukrepih za zajezitev okužb odločala tudi vlada.