Končno spet na jug

Na Hrvaškem danes že blizu 100.000 turistov, tudi slovenskih, najbolj priljubljen Rovinj

S.R./STA
12. 6. 2020, 13.41
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 13.49
Deli članek:

Turistov je še vedno občutno manj, kot je za ta čas običajno, a je porast v današnjem dnevu znaten.

Profimedia
Najbolj priljubljena turistična destinacija je Rovinj.

Na Hrvaškem je namreč danes prijavljenih več kot 92.000 turistov, kar je približno 20.000 več kot v sredo, torej pred začetkom podaljšanega konca tedna zaradi praznika telovo, so danes sporočili iz hrvaške turistične skupnosti (HTZ). V sistemu spremljanja turističnih obiskov eVisitor so zabeleženih približno 66.500 turistov iz drugih držav, kar kaže, da se turisti z vodilnih hrvaških turističnih trgov po obdobju največjih omejitev zaradi pandemije covida-19 počasi vračajo na Hrvaško.

V HTZ so pojasnili, da so turisti iz Nemčije, Slovenije, Avstrije in Češke praviloma najštevilnejši, a jih je letos občutno manj kot običajno v tem junijskem času. Večina turistov je zasebnih namestitvah, sledijo kampi in hoteli. Najbolj priljubljena turistična destinacija je Rovinj, sledita otoka Vir in Mali Lošinj ter občina Medulin pri Pulju, še kažejo podatki eVisitor. 

Izpostavili so še, da je bilo rast števila turistov pričakovati zaradi vnovičnega odpiranja meja in sproščanja strogih ukrepov zaradi pandemije covida-19, a tudi zaradi podaljšanega konca tedna, ki je posledica četrtkovega dela prostega dne zaradi katoliškega praznika telovo.