po operaciji

“Anemični” Mladić mora v bolnišnico, trdijo odvetniki

B.K.
12. 6. 2020, 10.18
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 10.20
Deli članek:

Odvetniki Ratka Mladića so na tribunal mednarodnih sodišč v nizozemskem Haagu naslovili poziv, naj obsojenega generala napotijo v bolnišnico, zaradi slabšanja njegovega zdravstvenega stanja.

Reuters
Ratko Mladić

Bosansko-srbski general Ratko Mladić, ki je bil leta 2017 obsojen na dosmrtno ječo za genocid v Srebrenici in obleganje Sarajeva, je bil konec marca operiran zaradi polipov v debelem črevesju, po operaciji pa so se mu nevarno znižali nivoji hemoglobina v krvi. “To se je razvilo v resno obliko anemije, ki je nevarna za življenje in ki predstavlja tveganje za Mladićevo okrevanje po operaciji,” so v pozivu zapisali odvetniki.

V pozivu, ki so ga vložili v četrtek, so Mladićevi odvetniki zdravstveno osebje v zaporu obtožili “nevestnega zdravljenja”, ker so dopustili, da se je Mladićevo zdravstveno stanje po operaciji poslabšalo. Prav tako Mladić ni dobil zadostnih informacij o okrevanju po operaciji, trdijo odvetniki.

Mladićeva obrambna ekipa se je pred časom sicer pritožila tudi na njegovo obsodbo, a je bila obravnava, zaradi ukrepov, ki jih je nizozemska vlada sprejela ob pojavu pandemije, že dvakrat prestavljena.