Slovenija

Občina Kanal ob Soči in Salonit Anhovo skupaj v obnovo nogometnega igrišča

N.N.
1. 6. 2020, 15.13
Posodobljeno: 1. 6. 2020, 15.15
Deli članek:

Krajanke in krajani Deskel bodo lahko kmalu igrali nogomet na popolnoma prenovljenem nogometnem igrišču. Občina Kanal ob Soči in cementarna Salonit Anhovo sta namreč združili moči in se lotili obnove dotrajanega nogometnega igrišča v naselju Deskle.

Salonit Anhovo
Položen je prvi sloj asfaltne prevleke. Na fotografiji Jože Valentinčič, predsednik sveta KS in Anton Leskovar Bolterstein.

Investicija je skupaj vredna 17.000 evrov, pri čemer bo cementarna zagotovila 60 odstotkov, občina pa 40 odstotkov sredstev. "V Salonit Anhovo se zavedamo pomena sodelovanja z lokalno skupnostjo, zato tudi z veseljem investiramo v lokalni šport in športno infrastrukturo," pojasnjuje Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo.

Salonit Anhovo sicer vsako leto nameni lokalni skupnosti več kot milijon evrov. V ta znesek so vključene tako zakonske obveznosti podjetja, kot tudi vrsta dodatnih podpor društvom in ureditvam v skupnosti.

Salonit Anhovo se je kot družbeno odgovorno podjetje izkazal tudi v času epidemije korona virusa. Zagnali so lastno proizvodnjo zaščitnih mask, ki so jih deloma namenili lokalnemu prebivalstvu in civilni zaščiti, njihovi sodelavci pa so celo dvakrat dnevno razkuževali vse bankomate v občini in tako prispevali svoj del v boju proti novemu virusu.