Grozilnega pisma ni prejela prvič

Znani novinarki »za dobrodošlico po dopustu« poslali bel prah

R.T.
1. 6. 2020, 13.35
Posodobljeno: 1. 6. 2020, 16.45
Deli članek:

V jutranjih urah so v prostorih Televizije Slovenija v Kopru prejeli kuverto, v kateri je bil bel prah in pismo z žaljivo vsebino.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

»Odprla sem na hitro in nič hudega sluteč, ker dobivam veliko pisem z arhaično pisavo, ljudje me prosijo za pomoč...Upam, da ni nič hudo nevarnega, je pa snov dražeča, pečeta me grlo in nos, kašljam, oči se mi solzijo, okus v ustih slan in grenak,« je na facebooku zapisala novinarka nacionalke Eugenia Carl.

Policija je bila obveščena o »dostavi« kuverte. S Policijske uprave Koper so sporočili, da so kraj zavarovali, ena oseba pa je bila v karanteni.  Gre seveda za Eugenijo Carl, ki sicer ni prvič prejela grozilnega pisma.

Novinarka je nekaj ur zatem na facebooku objavila, da so prejeli rezultate analize belega prahu: snov ni nevarna. Ob tem je izrazila zaskrbljenost, da tovrstni "dogodki kažejo na stanje duha ne samo posameznika, pač pa celotne družbe. Žalosti me. Skrbi me".

Zapisala je tudi, da se kriminalistom zdi sumljivo, da je bila kuverta brez poštnega žiga, pa je vseeno prispela do vložišča nacionalne televizije.