Polovica letos ostaja doma

V ponedeljek v šolo prva triada in maturantje, teden kasneje devetošolci

B.K.
15. 5. 2020, 11.29
Posodobljeno: 15. 5. 2020, 11.35
Deli članek:

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na današnji novinarski konferenci razložila, pod kakšnimi pogoji vrata odpirajo šole.

STA
Simona Kustec

Vlada je sprejela odlok, s katerim se s ponedeljkom ponovno odpirajo vsi vrtci, za učence od prvega do tretjega razreda pa tudi osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom. Odpirajo se tudi srednje šole za dijake zaključnih letnikov in posameznike, ki bodo opravljali maturo ali zaključni izpit, ter za tiste dijake od prvega do tretjega letnika, ki jim šola organizira pridobivanje praktičnega znanja ali učne pomoči. Šole odpirajo vrata tudi za udeležence izobraževanja odraslih.

Ponovno se odpirajo tudi glasbene šole, višje strokovne šole, univerze in visokošolski zavodi. Vrata odpirajo tudi študentski in dijaški domovi, in sicer za tiste stanovalce, ki jim je dovoljeno obiskovati pouk.

Z naslednjim ponedeljkom, 25. maja, pa se odprejo tudi vrata za učence devetih razredov, osnovne šole s prilagojenim programom pa tudi za učence od četrtega do osmega razreda.

Ostali učenci in dijaki bodo izobraževanje nadaljevali na daljavo.

V šolo bo tako šla približno polovica vseh učencev, je poudarila ministrica. Za učence bodo kljub včerajšnji odločitvi vlade, da epidemijo prekliče, veljali isti ukrepi kot v času epidemije.