Slovenija

Poslanec SDS žrtev vandalov, doma sta ga pričakala grafita

S.R./STA
14. 5. 2020, 21.37
Posodobljeno: 14. 5. 2020, 21.41
Deli članek:

Poslancu SDS Franciju Kepi so neznanci z grafitoma popisali fasado hiše in dvorišče, je na seji DZ opozoril poslanec SDS Marijan Pojbič.

Primož Lavre
Fotografija je simbolična.

Kot je razvidno iz fotografij, ki jih je pokazal poslancem, so mu na fasado napisali "krvava narava", na dvorišče pa "korupcija". V SDS so za STA navedli, da taka dejanja obsojajo. 

Pojbič je na grafite opozoril v okviru svojega nastopa na seji DZ, na kateri so danes sicer razpravljali o vladnem poročilu o nabavah zaščitne opreme, potrebne v epidemiji. Označil jih je za sramotne. Ob tem je izpostavil nestrpen odnos do stranke SDS oziroma njenih predstavnikov, pri čemer se je sicer odzval na očitke stranki SDS o nestrpnosti. Obsodil je tudi zapise "smrt janšizmu". 

Nestrpnost

Ob tovrstne zapise se je obregnil tudi prvak SDS in premier Janez Janša, ki je dejal, da se na protivladnih protestih in na sejah vodstvenih organov radiotelevizije "grozi s smrtjo". "Grozi se s smrtjo neposredno meni," je dejal in vprašal "pristojne v policiji, tožilstvu, sodiščih, ali imamo v Sloveniji pravno državo ali zakoni veljajo za vse enako". 

Opozicija in protestniki sicer nestrpnost očitajo ravno stranki SDS in premierju Janši, med drugim zaradi njegovih zapisov na Twitterju. Nazadnje pa je marsikoga, tudi nekatere koalicijske partnerice, razburil z zapisom Vojna z mediji, v katerem je med drugim oster do obeh največjih televizij in njihovih novinarjev.