Aktualno

Spet nobenega novoodkritega primera okužbe, življenje izgubila ena oseba

A.S.
4. 5. 2020, 11.10
Posodobljeno: 4. 5. 2020, 14.04
Deli članek:

To so zadnji podatki glede koronavirusa v Sloveniji.

Bobo
Testiranje na novi koronavirus.

Prvo okužbo z novim koronavirusom so v Slovenijo potrdili 4. marca, nato je v naslednjih dneh število potrjenih okužb naraščalo in naslednjih tednih nihalo, večinoma okoli nekaj deset. V zadnjem tednu pa so vsak dan potrdili med 5 in 11 novih okužb. Sobota je bila prvi dan po 4. marcu, ko na testiranjih niso potrdili nobene nove okužbe.

Včeraj so testirali 616 ljudi, tako kot v soboto niso potrdili nobene nove okužbe. Skupno število doslej potrjenih primerov koronavirusa v državi torej ostaja 1439. V nedeljo je umrla ena oseba s covidom-19. Skupno število smrtnih žrtev doslej znaša 97, so danes sporočili na spletišču vlade.

Zaradi bolezni covid-19 je bilo včeraj hospitaliziranih 58 ljudi, iz bolnišnice pa so v domačo oskrbo odpustili tri paciente. Na oddelkih intenzivne nege je bilo 20 bolnikov, kar je eden manj kot v soboto. 

V Sloveniji so sicer skupno doslej opravili 56.136 testov.

"Za nami je uspešen teden. Prvič po dveh mesecih v posameznem dnevu nismo zabeležili nobene nove okužbe. S tem smo dobili dodatno potrditev, da smo v samem vrhu najuspešnejših držav na svetu pri soočanju s tem velikim izzivom," je danes dejal govorec vlade Jelko Kacin. Dodal je, da so dobri epidemiološki podatki omogočili rahljanje nekaterih ukrepov ter da lahko v primeru neprevidnosti "zelo hitro izničimo uspeh, ki smo ga v preteklih dveh mesecih z naporom gradili".

Vlada RS
Grafični prikaz števila pozitivnih oseb, hospitaliziranih oseb, oseb na intenzivni negi in oseb odpuščenih iz bolnišnične oskrbe na posamezen dan ter skupnega števila umrlih oseb

Vlada RS
Grafični prikaz skupnega števila pozitivnih oseb (vključno z raziskavo)

Vlada RS
Grafični prikaz skupnega števila opravljenih testov