Zdravniki sporočili to vest

VIDEO: Rok bo vendarle lahko objel trimesečno hčerko

R.T.
20. 3. 2020, 06.57
Deli članek:

Sporočil je, da je koronavirus zanj preteklost.

Zajem zaslonske slike
Rok je premagal koronavirus.

"V sredo pozno popoldne sem prejel klic iz bolnišnice. Znani so rezultati zadnjega testa. Pozdravljen sem. Premagal sem koronavirus," je na začetku video sporočila dejal Rok, tretjeokuženi Slovenec, ki je 5. marca izvedel, da je zbolel za covid-19. 

V posnetku je izpostavil, da tudi v najboljšim zdravstvenih sistemih po svetu ne morejo več testirati vseh, zato je kot je navedel, da je zelo pomembno prepoznati simptome. "Strokovnjaki govorijo o 5 simptomih koronavirusa. Jaz sem imel le enega in to je dovolj, da so pri meni potrdili covid-19. Imel sem le glavobol z morda povišano telesno temperaturo. Morda pa zato, ker sem v Maroku potoval in si nisem meril telesne temperature," je dejal. Povedal je, da kakšnih posebnih težav ni imel; da je vse skupaj bolj spominjalo na zares blag prehlad. 

V bolnišnici je bil pet dni. Zaradi zaščitne opreme medicinskega osebja je izkušnjo opisal kot "znanstveno-fantastični film". "Med mano in osebjem je bilo steklo, komunicirali smo preko mikrofona. Vsaki dve uri sem moral odpirati okna in prezračevati prostor. Šele takrat sem dojel, kako nalezljiv je koronavirus," je dodal. Minuli teden, ko se je začelo povečevati število okuženih, so ga, da bi sprostili prostor za druge, bolj bolne, odpustili v domačo oskrbo. Doma je bil v samoizolaciji in ni bil v stiku z nikomer. Soproga mu je prinesla hrano in pijačo ter jo pustila pred vrati sobe. Virus sicer pri njem ni povzročil večjih težav, k sreči pa se nihče od njegovih družinskih članov ni okužil.

Že pred dnevi nam je povedal, da se izjemno veseli, da bo, ko bodo testi pokazali, da je povsem zdrav, spet lahko objel svojo tri mesece staro hčerko. Sedaj so se mu želje tudi izpolnile.