Tretjeokuženi

VIDEO: Rok se je oglasil iz sobe za okužene in pokazal, kako so mu vzeli bris: "Obljubim, da to ni šala"

R.T.
7. 3. 2020, 13.40
Posodobljeno: 7. 3. 2020, 15.24
Deli članek:

Posnel je video in ga objavil na Youtube.

Zajem zaslonske slike
Rok Borštnik se je oglasil iz bolnišnice.

Število okužb z novim koronavirusom se tudi v Sloveniji iz dneva v dan povečuje. Prvi trije pacienti so povezani z motoristično skupino. Eden od teh je tudi Rok Borštnik, o katerem smo že pisali. 

"Obljubim, da to ni šala. Sem v bolnišnici in čakam na rezultate testa za koronavirus," je v uvodu videoposnetka povedal Borštnik. Takrat še ni vedel, da je tudi sam zbolel. Pojasnil je kako je pristal v sobi ljubljanske infekcijske klinike, namenjeni za okužbe. 

Borštnik, ki ima s soprogo nekajmesečnega otroka in sodeč po informacijah na facebooku živi v Velikih Laščah se je v Maroku dva dni pred koncem potovanja odcepil od motoristične skupine. "Takrat sem začutil utrujenost, zdelo se mi je kot, da imam manjši prehlad," je dejal in to pripisal naporni vožnji v preteklih dneh. Po nekaj dneh se je odpravil domov in v sredo pristal v Italiji: prišel je z drugim letom kot prvookuženi in drugim vozilom prevoznika GoOpti, v katerem je bilo še sedem oseb. 

"Deset minut preden sem prišel domov, so v Sloveniji potrdili prvi primer koronavirusa. Takrat so povedali le, da je oseba, ki je okužena, prišla iz Maroka. Veliko ljudi potuje v Maroko in ni se mi zdelo nič takega," je povedal v videu. Zaskrbljena soproga pa ga je prosila, da se njej in trimesečni hčerki ne približuje preveč. Zopet je izpostavil, da je žena večkrat skušala priklicati urgentno številko in sredi noči izvedela, da je ravno moški, s katerim si je Borštnik na potovanju delil sobo, okužen s koronavirusom. 

Naslednji dan se je Borštnik odpravil v bolnišnico, kjer so opravili test, rezultat pa je sedaj že znan. 

Na koncu videoposnetka je pohvalil oskrbo v bolnišnici, besede hvale je namenil medicinskemu osebju in dodal, da so tako njegovi starši, kot žena v posebni karanteni. Povedal je tudi, da se počuti dobro ter da upa, da bo bolezen kmalu za njim.