"Pritožuje se oseba, ki je postala nasilna"

Tretjeokuženi Rok domov z drugim letom kot prvookuženi: "Žena je klicala na številke, ki so javno objavljene. Po 21 klicih ni uspela dobiti veze"

R.T.
6. 3. 2020, 08.15
Posodobljeno: 6. 3. 2020, 21.43
Deli članek:

S prvookuženim je bil pet dni skupaj v sobi v Maroku tudi Rok Borštnik, ki je včeraj izvedel, da je on tretji, ki je v Sloveniji zbolel za koronavirusom, so včeraj poročali v oddaji Odmevi.

Facebook (osebni profil)
Rok Borštnik je tretji okuženi Slovenec.

Prvi primer potrjene okužbe je bil pri starejšem Ljubljančanu, ki je minuli konec tedna pripotoval iz Maroka skozi Italijo in je zbolel za boleznijo covid-19, ki jo povzroča ta koronavirus. Kmalu so je zvrstilo še sedem oseb, pri katerih so potrdili koronavirus, prvi trije pacienti pa so povezani z motoristično skupino, ki se je v Slovenijo vrnila iz Maroka.

Okuženi so bili na desetdnevnem potovanju po Maroku, ki je potekalo v organizaciji slovenske turistične agencije. V skupini je bilo 15 ljudi, od tega 12 iz Slovenije in tri iz Hrvaške. 

»Prvookuženi takrat ni kazal nobenih bolezenskih znakov,« je dejal Borštnik, in izpostavil, da je imel moški manjšo nesrečo z motorjem. »Imel je manjšo poškodbo in smo njegovo malo slabše počutje, ki je sledilo tej poškodbi pripisali ravno temu,« je dodal.

Sedaj bodo epidemiologi poskusili poiskati in se pogovoriti z vsemi, ki so bili v tesnejših stikih z okuženim Slovencem. Borštnik, ki ima s soprogo nekajmesečnega otroka in sodeč po informacijah na facebooku živi v Velikih Laščah, je med drugim za oddajo Odmevi opozoril, na katere težave je naletel, ko je ob prihodu domov skušal priklicati dežurno številko: »Žena je začela takoj klicati na te številke, ki so bile javno objavljene. Naredila je 21 klicev in ni uspela dobiti veze«.

Borštnik, ki ima znake manjšega prehladnega obolenja, se je v kasnejših dneh odcepil od motoristične skupine in v Benetkah pristal v sredo ter se takrat tudi vrnil domov. To pomeni, da je prišel z drugim letom kot prvookuženi in drugim vozilom prevoznika GoOpti, v katerem je bilo še sedem oseb. 

Rok Borštnik ima na Youtubu svoj kanal Rok Goes Around, na katerem objavlja videoposnetke s svojih potovanj. 

"Nad oskrbo se pritožuje oseba, ki je postala po oceni osebja nasilna"

Za Pop TV je tretji okuženi povedal, da je rezultat njegovega testa prej pristal v javnosti, kot pa so ga sporočili njemu ter da skupine sprva sploh niso želeli testirati.

Predstavnik za stike z javnostmi v ljubljanskem kliničnem centru Jure Brankovič pa je včeraj na družbenem omrežju Twitter objavil: "Nad oskrbo se pritožuje oseba, ki je prišla proti vsem pravilom nenaročena in postala po oceni osebja nasilna, ko ji je bilo pojasnjeno, da s skupinskim nenapovedanim prihodom ogroža sebe in druge".