Padavine

FOTO: Sneg se ponekod oprijema vozišča, gorenjski policisti opozarjajo: "Kdor nima zimske opreme, naj ne bo udeležen v prometu"

J.P.
6. 3. 2020, 07.50
Posodobljeno: 6. 3. 2020, 09.17
Deli članek:

Današnje jutro so zaznamovale padavine. Ponekod je tudi snežilo.

Facebook
Prometna nesreča na cesti Zapotok - Golo

Ponoči so se padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, ponekod pa se je meja sneženja spustila do nižin. Tako je močno sneženje zajelo dele Notranjske in Gorenjske, sneg pa je na območju Logatca pobelil tudi primorsko avtocesto.

PU Kranj
Fotografiji so z avtoceste od Lipc proti Karavankam.

Sneg se je cestišč oprijel tudi na območju Bohinja, Rateč, Kranjske Gore, Mojstrane, Bleda in letališča Lesce in drugod na severozahodu države, poročajo ljubiteljski vremenoslovci, ki bdijo nad spletno stranjo Neurje.si. Brez snega je ni odnesla niti gorenjska avtocesta.

Zimske razmere so na cestah Godovič-Črni Vrh-Col in Spodnja Idrija-Godovič, kjer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na cestah čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh je obvezna uporaba verig. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet, poroča prometnoinformacijski center.

Kranjska policijska uprave zato voznike opozarja, da se sneg ponekod oprijema vozišča, zato naj ne pozabijo na ustrezno opremo, prilagojeno hitrost vožnje in ustrezno varnostno razdaljo. "Kdor nima zimske opreme, naj ne bo udeležen v prometu," so poudarili.

PU Kranj
Fotografiji so z avtoceste od Lipc proti Karavankam.

Bralka Barbara
Stara Fužina v Bohinju, debelina snežne odeje je zjutraj bila dobrih 10 centimetrov.

Meja sneženja se bo dvigovala

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Sprva bo na Gorenjskem in Notranjskem snežilo, dopoldne pa se bo meja sneženja dvigovala. Padavine bodo čez dan postopno slabele in ponekod ponehale. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem zapihal jugozahodnik, popoldne pa na vzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija, na severozahodu okoli 3 stopinje, poroča agencija za okolje.

V noči na soboto se bodo predvsem na jugu države spet pojavljale rahle padavine, ki bodo do jutra povečini ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo -2 do 4, na Primorskem do 7 stopinj.

Zjasnilo se bo

V soboto bo sprva pretežno oblačno in po nekaterih nižinah lahko tudi megleno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 stopinj.