Zdravniki so ji sporočili to vest

22-letna Tea ostaja v bolnišnici: "Hvaležna sem, da sem zbolela zdaj, da sem med prvimi"

A.S.
19. 3. 2020, 16.17
Posodobljeno: 19. 3. 2020, 16.45
Deli članek:

Mlada Slovenka, pri kateri so potrdili okužbo s koronavirusom je zaradi oteženega dihanja pristala v bolnišnici. Čeprav je upala, da bo danes že doma, pa so ji zdravniki po opravljenih krvnih testih sporočili to vest.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spomnimo:

22-letna Tea je ena od Slovenk, okuženih s koronavirusom, ki se je kljub strahu, kako se bo okolica odzvala, javno izpostavila. Potem ko je izvedela, da je zbolela za covid-19, je odprla blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Včeraj pa je objavila, da se je stanje z dihanjem poslabšalo, poklicala je zdravnico, prepeljali so jo v mariborsko bolnišnico. 

Tea se je na svojem blogu oglasila tudi danes in sporočila, da ostaja v bolnišnici. "Tistih belih krvnih celic, ki jih je bilo prej preveč, je zdaj premalo. Pravijo sicer, da je to za infekcijo popolnoma normalno, a bi me radi obdržali na opazovanju, saj se vseeno z virusom SARS-CoV-2 soočajo prvič," je svoje stanje opisala Tea in dodala, da se ji je dodatno narasla tudi telesna temperatura ter da je zato bolje, da ostane v medicinski oskrbi. Vest, o tem, da bo ostala v bolnišnici, jo je razočarala, vendar, kot pravi, skuša iz situacije potegniti le najbolje."Hvaležna sem, da sem zbolela zdaj, da sem med prvimi, ki to preživljajo in da lahko pomagam drugim, s tem da jih pripravim na zadevo, ki preži na nas za ovinkom. Čeprav to pomeni, da o bolezni v času mojega zdravljenja vemo manj, a vsaj zaenkrat lahko zadeve potekajo še dokaj mirno. Vsaj tak imam občutek, saj lahko sodim samo po tem, kar vidim, ko osebje pristopi k okencu," miri 21-letnica. 

Pojasnila je tudi, zakaj se je znašla v mariborski bolnišnici in ne v bolnišnici v Celju in Slovenj Gradcu, ki sta ji bližje: "Postopno se bodo polnile določene bolnišnice, in ko se bo to preseglo, se bodo polnile druge, ne vse naenkrat".

Spet je opozorila bralce in bralke, naj upoštevajo ukrepe in ostanejo doma: "Tudi zaostrovanje ukrepov bo pripomoglo k ohranjanju redu in javnega zdravja".