"Po licih so pritekle solze"

Dihanje mlade Slovenke, okužene s koronavirusom, se je poslabšalo, pristala v bolnišnici

R.T.
18. 3. 2020, 11.40
Posodobljeno: 18. 3. 2020, 11.48
Deli članek:

Mlajša Slovenka, pri kateri so potrdili okužbo s koronavirusom, je pristala v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tea je ena od Slovenk, okuženih s koronavirusom, ki se je kljub strahu, kako se bo okolica odzvala, javno izpostavila. Potem ko je izvedela, da je zbolela za covid-19, je odprla blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Opisala je tudi, kako poteka testiranje in kako je bilo, ko je izvedela za rezultate.

Koronavirus se je pri njej izkazoval s simptomi suhega grla, kašlja, glavobola, težave so se potem stopnjevale z vročino, bolečinami v mišicah in težjim dihanjem. Takoj je ravnala zelo odgovorno; da svoje okolice ni ogrožala, se je takoj izolirala. 

Včeraj pa je objavila, da se je stanje z dihanjem poslabšalo, poklicala je zdravnico. "Takoj po koncu pogovora so me klicali iz urgence v Velenju in mi sporočili, da pome prihaja reševalna ekipa, ki me bo odpeljala v bolnišnico. Odpeljali so me v bolnišnico Maribor na infekcijski oddelek, kjer so me takoj peljali v sobo za izaolacijo. V njej sta dve postelji, na eni je spala gospa, ki je tu drugi dan," je zapisala.

V bolnišnici so ji odvzeli kri in ji razložili, da naj bi si pacienti s koronavirusom v nadaljevanju vitalne znake izmerili sami. "S tem poskrbimo, da so zdravniki čim manj izpostavljeni možnosti okužbe".

"Ko so zdravniki zapustili sobo si enostavno nisem mogla več pomagati in po licih so pritekle prve solze. Dobro vem, da je komu drugemu huje. In tudi jaz bi rada čim prej odstopila posteljo nekomu, ki jo bolj potrebuje. Zaenkrat mi pa ne preostane drugega, kot da čakam na nadaljna navodila, opravili pa bi naj tudi rentgen pluč, ki so pri meni najbolj zaskrbljujoča," je sporočila in ljudi še enkrat pozvala, naj ostanejo doma.