Slovenija

Tuš na blagajnah z zaščitnimi stekli

N.N.
19. 3. 2020, 08.04
Posodobljeno: 19. 3. 2020, 08.09
Deli članek:

V Tušu so od prejšnjega tedna vpeljali mnoge zaščitne ukrepe, širijo možnosti spletnega nakupovanja .

Tuš
Tuš je maksimiziral ukrepe za zaščito svojih zaposlenih in kupcev

Tuš je maksimiziral ukrepe za zaščito svojih zaposlenih in kupcev. Blagajne v njihovih trgovinah so zaščitene s pleksi stekli in imajo diskrecijske črte za čakajoče. Hkrati lahko nakupuje le omejeno število kupcev, ki jih vseskozi osveščajo o odgovornem ravnanju pri nakupovanju. Njihovi zaposleni že imajo zaščitne maske, prav tako zaposlene vseskozi informirajo o varnostnih ukrepih. V izjemnem porastu je storitev spletnega supermarketa hitrinakup.com, ki ima prevzemno mesto v Celju, od danes v Mariboru, kmalu tudi v Ljubljani.

Tuš
Tuš je maksimiziral ukrepe za zaščito svojih zaposlenih in kupcev

V Tušu poudarjajo, da so se danim razmeram poskušali kar se da hitro prilagoditi: »V Tušu smo zelo hitro sprejeli nabor preventivnih ukrepov. Povečali smo razkuževanje površin in število razkužilnih mest za kupce in zaposlene. Okrepili smo dezinfekcijo delovnih površin, vozičkov, nakupovalnih košar. S posebnimi obvestili opozarjamo na uporabo zaščitnih rokavic na svežih oddelkih, upoštevanje razdalje med gibanjem po poslovalnici ter nasploh o tem, da naj se v trgovino odpravijo samo, če so zdravi. V trgovine hkrati spuščamo samo določeno število kupcev,« naštevajo ukrepe v Tušu, kjer so tudi prilagodili delovne čase poslovalnic od ponedeljka do sobote med 9. in 18. uro, ob nedeljah pa med 8. in 12. uro oz. nekatere poslovalnice imajo še krajše delovne čase, katere ažurno objavljajo na njihovi spletni strani.

V samo treh dneh so sami na blagajne poslovalnic namestili zaščitne pleksi stekla, ki ščitijo njihove zaposlene in kupce: »K temu dodatno pripomorejo še diskrecijske črte, ki so zarisane na območju blagajn. Prav tako imamo v vseh poslovalnicah zaščitne maske,« dodajajo v Tušu.

Tuš
Tuš je maksimiziral ukrepe za zaščito svojih zaposlenih in kupcev

Izjemen porast v teh dneh beleži njihova storitev spletnega supermarketa hitrinakup.com. Najprej so možnost spletnega supermarketa lani predstavili v Celju, sedaj pa so mrežo prevzemnih točk razširili: »Odprli smo našo novo prevzemno enoto pri Tuš supermarketu na Jadranski ulici v Mariboru (uvoz iz Tržaške), kmalu načrtujemo to možnost v Ljubljani. Nakupovanje je povsem preprosto. Kupec naroči blago in se ob izbranem terminu pripelje na prevzemno mesto, kjer mu nakupljeno zložimo v avtomobil,« razlagajo v Tušu. Število prijav v storitev hitrinakup.com beleži 500-% rast, vrednost naročil se je povečala za 100 %. »Vsak dan dodajamo nove prevzemne termine, zato uporabnike pozivamo, da sproti preverjajo kateri so na razpolago,« še opozarjajo. V delovanje spletnega nakupovanja vključujejo vedno nove in nove sodelavce.