Deveterica

Migranti pri Ilirski Bistrici so kašljali in imeli vročino, testi so pokazali ...

S.R./STA
17. 3. 2020, 17.21
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 18.25
Deli članek:

Vseh devet migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo in so jih policisti v nedeljo zvečer izsledili na območju Zabič pri Ilirski Bistrici, so testirali tudi na prisotnost novega koronavirusa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti policijske postaje Ilirska Bistrica so v nedeljo zvečer na območju kraja Zabiče obravnavali dva državljana BiH, sicer taksista, ki sta v svojih vozilih ljubljanskih registrskih oznak prevažala devet oseb, ki so nezakonito prestopile mejo. Ker so nekateri med migranti kašljali in imeli vročino, so jih testirali zaradi suma na koronavirus. Kot so danes zagotovili na Generalni policijski upravi, je bil rezultat testiranja negativen, vse pa so nastanili v center za tujce. Policija bo zoper voznika, ki imata stalno prebivališče v Sloveniji, podala kazensko ovadbo zaradi organiziranja nedovoljenega prehoda meje. 

Sicer pa so na policiji zagotovili, da so vsem zaposlenim, tudi policistom na terenu, ves čas na voljo različna zaščitna sredstva, kot so razkužila za roke, rokavice in obrazne maske. Ta sredstva jim služijo za zaščito tudi pred drugimi nalezljivimi boleznimi, ki so jim lahko izpostavljeni policisti. Glede na predvideno povečano porabo zaščitnih sredstev so v postopku dodatna naročila omenjenih sredstev, so še navedli na upravi.